Dnes je 20. říjen 2025, svátek má Vendelín
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Recepty / Polévky Recept: Výtečná kukuřičná polévka Vytvořit článek
Recept: Výtečná kukuřičná polévka
Redakce GastroIN - 10. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

· 4 ks kukuřičné klasy

· 2 ks cibule

· 4 lžíce rostlinného oleje

· 1 l zeleninového vývaru

· 100 ml smetany

· muškátový oříšek

· mletý pepř

Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Do hrnce přidejte olivový olej a kolečka cibule v něm dozlatova osmažte. Přilijte vývar a 10 minut vařte. Poté do hrnce vložte kukuřičná zrna vyloupaná z čerstvých klasů. Směs duste, dokud kukuřice nezměkne. Poté si odložte několik vařených kukuřičných zrn stranou a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přilijte smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolte a opepřete. Ozdobte uvařenou kukuřicí.

 

Zdroj: Peprconsulting
myjsmebio.cz



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 1 hodinou
Přicházející advent ohlašuje v Uherském Hradišti již tradičně Přehlídka Slovácko v tradici. V sobotu 22. listopadu se v prostorách...
Redakce GastroIN - 17. 10. 2025
HoReCA Expo Kazachstán je největší veletrh pohostinství ve střední Asii, který spojuje dodavatele produktů a vybavení pro hotely,...
Redakce GastroIN - 16. 10. 2025
Ze směsice nadšených jednotlivců, tradičních rodinných firem i zavedených producentů vzejde již pošestnácté vítěz prestižního titu...
Reklama   •   Koupit reklamu