Dnes je 2. květen 2025, svátek má Zikmund
Úvod Recepty / Polévky Recept: Výtečná kukuřičná polévka Vytvořit článek
Recept: Výtečná kukuřičná polévka
Redakce GastroIN - 10. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

· 4 ks kukuřičné klasy

· 2 ks cibule

· 4 lžíce rostlinného oleje

· 1 l zeleninového vývaru

· 100 ml smetany

· muškátový oříšek

· mletý pepř

Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Do hrnce přidejte olivový olej a kolečka cibule v něm dozlatova osmažte. Přilijte vývar a 10 minut vařte. Poté do hrnce vložte kukuřičná zrna vyloupaná z čerstvých klasů. Směs duste, dokud kukuřice nezměkne. Poté si odložte několik vařených kukuřičných zrn stranou a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr přilijte smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolte a opepřete. Ozdobte uvařenou kukuřicí.

 

Zdroj: Peprconsulting
myjsmebio.cz



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Ve čtvrtek 8. a v pátek 9. května se mohou milovníci gastronomie vydat na nejchutnější cestu letošního roku. 3. ročník Gastro fest...
Redakce GastroIN - 30. 04. 2025
Do Valtic míří poslední Čokoládový festival jarní sezony.  Od 1. do 4. května čeká návštěvníky areálu vinařství CHÂTEAU VALTICE sp...
Redakce GastroIN - 29. 04. 2025
Okurky, okurky a zase okurky. Centrum Louka ve Znojmě v pátek 25. dubna provoněly nakládačky. Opět po roce se tam konala soutěž o...