Dnes je 13. květen 2025, svátek má Servác
Úvod Aktuality RECEPT - KOKTEJLY Z VIZOVIC, KTERÉ ZAHŘEJÍ NA TĚLE I NA DUŠI Vytvořit článek
RECEPT - KOKTEJLY Z VIZOVIC, KTERÉ ZAHŘEJÍ NA TĚLE I NA DUŠI
Redakce GastroIN - 25. 09. 2017    0 Líbil se vám tento článek?

27. 9. 2017 - Sluníčko už nemá zdaleka takovou sílu, ale i v největší zimě se nemusíme vzdávat svých oblíbených míchaných drinků. Dost už bylo svařáků a grogů – teď přichází na řadu hřejivá čtyřka z Vizovic. Ovocné destiláty R. JELÍNEK si přímo říkají o to se stát součástí nápoje, který vás zahřeje na těle i na duši.

HONEY BUNNY PUNCH

  • 4 cl Bohemia Honey R. JELÍNEK
  • 15 cl zázvorového tonicu
  • ovocný čaj
  • plátek pomeranče
  • hřebíček
  • skořice
  • med
  • kandovaný zázvor

03656-honey-bunny-punch_1506074300.jpg

 

Nejprve všechny nealkoholické složky kromě čaje společně ohřejeme. Do hrnečku vložíme čajový sáček, nalijeme Bohemia Honey a poté dolijeme horkým nealko základem. Ozdobit můžeme skořicí a sušeným ovocem.

TIP! Vyzkoušejte kombinaci s Vizovickým švestkovým čajem.

 

HORKÁ HRUŠKA

03656-horka-hruska_1506073594.jpg

Do hrnečku nalijeme hruškový džus, zalijeme horkou vodou, přidáme lžičku medu a kousky kompotované hrušky. Na závěr doplníme hruškovicí R. JELÍNEK.

TIP! Nahraďte med rakytníkovým sirupem.

 

HOT HONEY

03656-hot-honey_1506074303.jpg

Do hrnečku nalijeme jablečný džus, zalijeme ho horkou vodou, přidáme lžičku medu a přilijeme Bohemia Honey R. JELÍNEK. Na závěr ozdobíme sušenými jablky a skořicí.

TIP! Pro ještě větší vánoční atmosféru přidejte do jablečného džusu hřebíček a skořici.

 

SLIVOVICE NA HORÁCH

03656-slivovice-na-horach_1506073603.jpg

Do hrnečku dáme sušené švestky, zalijeme je černým čajem a nápoj vylepšíme přidáním slivovice R. JELÍNEK. Na závěr dosladíme medem dle chuti a můžeme dozdobit sušeným ovocem.

TIP! Skvělou alternativou je také slivovice R. JELÍNEK svařená spolu s brusinkovým, višňovým nebo borůvkovým džusem.

 

 

Zdroj: Michaela Vaníčková, www.rjelinek.cz



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 17 minutami
Cestovní ruch ve Zlínském kraji má za sebou úspěšné první čtvrtletí roku 2025. Počet návštěvníků i přenocování meziročně vzrostl,...
Redakce GastroIN - před 23 hodinami
Na soutěži Bacchus Madrid 2025, která je jednou z nejprestižnějších na světě, získali tuzemští vinaři 8 velkých zlatých, 33 zlatýc...
Redakce GastroIN - 09. 05. 2025
Elimon FRESH festival přiveze do Plzně to nejlepší z české gastronomie i hudební scény. Návštěvníky čeká víkend plný chutí, skvělý...