Dnes je 5. prosinec 2025, svátek má Jitka
Úvod Aktuality Poslední večeře na Titanicu. Tentokrát bez ledové koupele Vytvořit článek
Poslední večeře na Titanicu. Tentokrát bez ledové koupele
Redakce GastroIN - 01. 05. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Kreativně, moderně, a hlavně v bezpečí. Vyhlášená restaurace Triton umístěná v působivé secesní jeskyni na Václavském náměstí připravila na letošní jaro výjimečný kulinární zážitek. Hosté mohou ochutnat menu, které se na lodi podávalo jen pár hodin před tragédií. Psal se rok 1912 a ve stejném roce vznikla i samotná restaurace Triton.

„Z mnoha chodů, které na Titanicu tehdy podávali, jsme vybrali sedm nejzajímavějších. Ty jsme přepracovali do moderní podoby, jež zdůrazňuje příběh a jedinečnost této večeře,“ vysvětluje šéfkuchař Tritonu Tomáš Kohút, jenž do menu s názvem Titanic zařadil například chřest s holandskou omáčkou a kaviárem, ústřici s kiwi a zeleným jablkem či foie gras s koňakem, vlašskými ořechy a vanilkou.

Na jaká překvapení se mohou hosté těšit? Určitě je potěší netradiční prezentace telecího vývaru „Consommé Olga“, které šéfkuchař připravil v asijském duchu s ananasem, citronovou trávou a zázvorem. Silný a voňavý vývar bude podávat jako čaj s pečenou mušlí sv. Jakuba. Dalším hitem bude jistě ikonické jehněčí s mátovou omáčkou a špenátovým knedlíkem či slavný Waldorffův pudink

„Známý dezert je připraven z černého jablka, jež vzniká pomalým vařením jablka Granny Smith při teplotě 60 °C po dobu 60 dnů. Část černých jablek přidáváme přímo do dezertu, z dalších pak připravíme černou zmrzlinu,“ vysvětluje šéfkuchař s tím, že takovou chuťovou i vizuální kombinaci budou pražští gurmeti jen těžko hledat.

Tak hurá do tritonu. A záchranou vestu můžete nechat doma. Tentokrát to bude bez koupele.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 22 hodinami
Pravděpodobně jste zaznamenali, že nejen Black Friday, ale i blížící se Vánoce motivují prodejce k hromadění slev či jiných výhodn...
Redakce GastroIN - 03. 12. 2025
Město Znojmo spouští 8. prosince 2025 předprodej vstupenek na Znojemské historické vinobraní 2026. Včasný nákup tak může být skvěl...
Redakce GastroIN - 02. 12. 2025
Národní vinařské centrum vydalo druhé, aktualizované a rozšířené vydání knihy Vinařská technologie od autorů Josefa Balíka a Jana...
Reklama   •   Koupit reklamu