Dnes je 9. červen 2025, svátek má Stanislava
Úvod Aktuality Pivovarská trasa získala prestižní ocenění Vytvořit článek
Pivovarská trasa získala prestižní ocenění
Redakce GastroIN - 02. 07. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

2. 7. 2013 - Prohlídková trasa Pilsner Urquell zazářila na stránkách nezávislého celosvětového turistického portálu TripAdvisor.com, kde získala prestižní ocenění Certificate of Excellence.

Na největším světovém portálu, který cestovatelům umožňuje sdílet nezaujatě jejich zážitky a doporučení konkrétních míst, se prohlídková trasa Pilsner Urquell zařadila mezi deset procent celosvětově nejlépe hodnocených turistických destinací. „Není významnějšího ocenění pro naši prohlídkovou trasu než nezávislé doporučení samotných návštěvníků, kteří zcestovali různá místa po celém světě a vysoce ocenili právě náš pivovar. Pokud se trasa Pilsner Urquell dostala mezi elitu světových destinací s excelentním servisem, je to nejen výtečná pozvánka do pivovaru a podpora plzeňského turistického ruchu, ale zároveň také závazek do budoucna plnit nejvyšší očekávání přijíždějících návštěvníkům,“ shrnuje Jindřiška Eliášková, manažerka útvaru rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje.

Prestižní ocenění Certificate of Excellence, udílené letos potřetí, získala prohlídková trasa Pilsner Urquell díky velmi pozitivnímu hodnocení návštěvníků – v celkovém průměru vyšším než 4 na pětibodové škále. TripAdvisor.com je největším celosvětovým cestovatelským portálem, založeným v USA v roce 2000. Portál umožňuje svým uživatelům sdílet nezávislá doporučení na navštívené turistické destinace, ale i restaurace, hotely nebo sportovní aktivity. Měsíčně navštíví stránky více než 200 milionů cestovatelů a každou minutu přibude na portálu 60 nových recenzí s hodnocením turistické lokace, včetně ubytování a restauračních či obchodních služeb. V databázi je v současné době přes 5 milionů turistických cílů. Měsíčně využívá před svou dovolenou informace z tohoto portálu více než 200 milionů návštěvníků.

Trasa Pilsner Urquell v plzeňském pivovaru nabízí svým návštěvníkům seznámení s historií legendárního ležáku Pilsner Urquell, podle něhož se dnes vyrábějí dvě třetiny všech piv na světě. Turisté zavítají na autentická místa pivovaru, kde se původní plzeňské pivo vyrábí již od roku 1842, navštíví moderní stáčírnu s kapacitou 120 tisíc lahví za hodinu, unikátní expozici surovin či historickou i současnou varnu Pilsner Urquell.

V historických pivovarských sklepích mají zletilí jedinečnou možnost vychutnat si nefiltrované a nepasterizované pivo Pilsner Urquell čepované přímo z dubových ležáckých sudů. „S bednářským řemeslem, ve střední Evropě zcela unikátním, ale i dalšími původními pivovarskými řemesly jako sladařství, ledařství či šenkýřství se lidé mohou blíže seznámit 5. října na vyhlášeném festivalu Pilsner Fest v areálu plzeňského pivovaru, kterému navíc po celé léto předchází celá řada tradičních čtvrtečních koncertů Léto v Prazdroji,“ zve na akce v pivovaru vedoucí oddělení turistických služeb Tomáš Raboch.

Plzeňský Prazdroj dbá na kvalitu nejen všech prohlídkových tras v Plzni, zahrnujících také Pivovar Gambrinus, Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí, ale důraz na vysokou úroveň turistických služeb klade i ve svých dalších pivovarech Velké Popovice a Nošovice.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 06. 06. 2025
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...
Redakce GastroIN - 04. 06. 2025
O tom, kdo na Slovensku získal legendární čepice – symbol uznávaného francouzského gastronomického průvodce Gault&Millau, je rozho...