Dnes je 19. září 2025, svátek má Zita
Úvod Aktuality Pivní sýr pro dlouhé zimní večery Vytvořit článek
Pivní sýr pro dlouhé zimní večery
Redakce GastroIN - 19. 01. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

20. 1. 2015 - Nevíme, jak vás, ale nás občas večer přepadne chuť na něco výrazného, pikantního a k pivu vhodného. Podělíme se s vámi o osvědčený způsob, jak tuto chuť mazaně uspokojit - pivní sýr!

Potřebujete:

  • pivní sýr - 1 balení
  • lučina - 1 balení
  • sladká smetana  - 1 lžíce
  • sůl - dle chuti

K servírování:

směs pokrájených cibulí, dle chuti petrželka či pažitka, špetka červené pálivé papriky.

Příprava:

Pivní sýr nakrájíme a spolu s lučinou a smetanou rozmixujeme v mixéru na hladkou hmotu. Dochutíme solí.

Tip od profesionálů:

U Fleků podávají s topinkami, pomazánku dají zvlášť na talířek, posypou špetkou papriky, směsí nakrájených cibulí a bylinkami. A k tomu samozřejmě orosené pivo.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 11 hodinami
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu