Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Pivní akademie Chodovar 2013 Vytvořit článek
Pivní akademie Chodovar 2013
Redakce GastroIN - 03. 11. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

4. 11. 2013 – CHODOVÁ PLANÁ – Rodinný pivovar Chodovar nabízí milovníkům pivního moku, gastronomům a gurmánům relaxačně poznávací víkend. Již po desáté se o víkendu 22. – 24. listopadu 2013 v prostředí jednoho z nejstarších českých pivovarů mohou návštěvníci seznámit s historií a současností piva, procesem klasického způsobu vaření piva a technologií pivovaru, ochutnáte celou škálu klasických ležáků i speciálních piv nejen z Čech.

Pivovar Chodovar je pro svou jedinečnost a kvalitu produktu nositelem ochranné známky evropské unie »Chodské pivo®«. Pivní akademii® Chodovar pořádáme ve spolupráci s časopisem Pivo, Bier & Ale.

Rozmanitý program nabízí noční prohlídku sladovny pivovaru a ochutnávka ve skalním ležáckém sklepě, vaření vlastního piva a představení surovin pro výrobu piva s praktickou ukázkou speciálních druhů sladu. Pivní akademie® neopomene na vztah piva a gastronomie – jaké existují druhy piv, jak kombinovat pivo a určité druhy pokrmů, použití správného pivního skla a také správné čepování a poznávání chuťových vad piva. Včetně ukázek a ochutnávek domácích i světových druhů piv. Samozřejmostí je prohlídka pivovaru. Pravými pivními lázněmi® provede účastníky významný balneolog a „otec pivních lázní“ MUDr. Roman Vokatý.

Na slavnostní večeři, která proběhne v sobotu večer, bude servírováno Unikátní pivní menu. Několikachodová večeře, na které jsou podávána s použitím piva připravená jídla je doplněna průvodním slovem. K pokrmům jsou podávané vybrané pivní speciály přímo pivním sommelierem.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 1 hodinou
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Reklama   •   Koupit reklamu