Dnes je 8. červen 2025, svátek má Medard
Úvod Aktuality Předprodej menu a akcí doprovodného programu festivalu Jídlo z blízka je v plném proudu Vytvořit článek
Předprodej menu a akcí doprovodného programu festivalu Jídlo z blízka je v plném proudu
Redakce GastroIN - 01. 07. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

1. 7. 2013 – BRNO – Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 8. do 31. července vaří v osmnácti brněnských restauracích jedinečná tříchodová menu z regionálních surovin za festivalové ceny.

V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, jahody, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gurmánských událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte JÍDLO Z BLÍZKA TAK ZBLÍZKA.

Letní festival má také doprovodný program, na jehož 26 akcích můžete povečeřet s kulinářskými hvězdami nebo se osobně seznámit se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

„Pro opravdové gurmety jsme letos přichystali atraktivní motiv k vyzkoušení co nejvíce festivalových menu. Každý, kdo navštíví více než 5 restaurací, bude zařazen do slosování o 20 hodnotných cen od partnerů festivalu“, říká Tom Václavík ze sdružení Slow Food Brno, jež festival organizuje.

A pokud máte rádi dobré víno od moravských vinařů, mají pro vás organizátoři další bonus k návštěvě festivalu Jídlo z blízka. „Každý, kdo si zakoupí menu nebo se zúčastní některé z akcí doprovodného programu, získává automaticky zdarma jednu vstupenku na podzimní vinařský festival Víno z blízka v hodnotě 690 Kč. Festival Víno z blízka proběhne v historických brněnských sklepích od 8. 11. do 8.12. 2013“, dodává Lucie Frgalová ze Slow Food Brno.

Labužnické menu „Od vidlí až na vidličku“ si můžete vychutnat od 8. do 31. července v brněnských podnicích Bistro Franz, Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jakoby, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo+, Noem Arch, Palazzo, Pavillon, Prominent, Ristorante Piazza, Šelepka, Tomato, U Fidela a Zlatá Veverka.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 06. 06. 2025
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...
Redakce GastroIN - 04. 06. 2025
O tom, kdo na Slovensku získal legendární čepice – symbol uznávaného francouzského gastronomického průvodce Gault&Millau, je rozho...