Od teorie k praxi a (nejen) vinnému poznání: sommelierské vzdělávání
Profilovka
15. 03. 2024.

Představte si cestu, která vás zavede od teoretických znalostí až k praktickým dovednostem, a nejen ve světě vína, ale i v širším spektru gastronomických požitků. To je vzdělávání v oblasti sommelierství – příležitost k lepšímu porozumění vína, ale také k objevování dalších nápojů a gastronomických dobrodružství.

Kurz Certifikát sommeliera - více než klasický vzdělávací kurz

Každoroční největší vzdělávací událostí na sommelierském poli je šestidenní kurz Certifikát sommeliera, komplexní kurz akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Tento kurz se odlišuje od ostatních kurzů na trhu nejen akreditací MŠMT ČR, ale hlavně tím, že zahrnuje všechny dovednost, které nezbytně do sommelierského oboru patří. Kurz tak není jen o vínu z České republiky, Francie, Itálie a celého světa, ale zahrnuje i svět doutníků, čajů, kávy, čokolády, piva a destilátů. Na každém kurzu do pomyslných školních lavic zasednou nejen dovozci vína či sommelieři z gastro provozů vykonávající svou profesi aktivně a kteří se tak snaží prohloubit si sví znalosti, ale také milovníci vína, pro které je víno a vše kolem něj koníčkem a v rámci kurzu tak mají možnost uceleně ochutnat vína z celého světa a současně získat znalosti i nové cestovatelské plány, do kterých méně či více známých vinařských regionů příště vyrazit na cesty za novým poznáním.

Nejbližší další termín vzdělávacího programu se bude konat v Praze ve třech víkendech 19. a 20.10., 2. a 3.11 a 23. a 24. 11. 2024. Více na www.certifikatsommeliera.cz.

Kurz vede Ivo Dvořák, prezident Asociace sommelierů ČR a člen představensta Mezinárodní asociace sommelierů ASI, několikanásobný vítěz sommelierských soutěží, soudní znalec a vítěz Mistrovství světa Habanosommelier.

Junior certifikát sommeliera: Klíč k profesnímu úspěchu v gastronomii pro studenty odborných školy

Tento intenzivní dvoudenní kurz je speciálně vytvořen pro studenty odborných škol a zaměřuje se jak na teoretickou, tak i praktickou část výuky oboru sommelier. Jeho cílem je nejenom studentům předat nejdůležitější informace, ale kurz je poskládán tak, aby u studentů vzbudil zvídavost a chuť se oboru věnovat se zájmem a vědomím důležitosti sommelierské profese. Bližší informace o kurzu jsou dostupné na www.sommeliermoravy.cz/csos/

Kurz se v letošním roce konal již na 4 školách, lektory kurzu jsou Ivo Dvořák, prezident Asociace sommelierů ČR a František Koudela, viceprezident Asociace sommelierů ČR.

Nejčtenější
1
Post image
2
Post image
3
Post image