Dnes je 7. říjen 2025, svátek má Justýna
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Obalové inovace pro lepší rozpoznatelnost a udržitelnost Vytvořit článek
Obalové inovace pro lepší rozpoznatelnost a udržitelnost
Redakce GastroIN - 01. 03. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

 Mezi obalové trendy v posledních letech patří produkty v obalech, které jsou nejen praktické do ruky, ale také vizuálně atraktivní, aby je zákazníci na pultech obchodů snadno rozeznali od konkurence.

S podobným krokem letos přichází tradiční výrobce nealkoholických nápojů Kofola ČeskoSlovensko, který se rozhodl převléknout produkty ze svého portfolia do nového kabátu.

„Hlavním důvodem změny bylo hledání nových cest pro tvar a design plechovky, které budou splňovat očekávání našich zákazníků a přispějí ke snadné rozpoznatelnosti na prodejních plochách. Dalším požadavkem bylo, aby produkty sledovaly aktuální trendy v designu, a přitom respektovaly historii a identitu tradičních značek,“ vysvětluje Pavol Chalupka, marketingový ředitel Kofoly. Tím je například změna tvaru plechovky na užší a vyšší formát, použití kombinace matných a lesklých potisků nebo 3D prvků.

Popularita nápojů v plechovkách neustále roste. „Jde o praktický formát na cesty, který je lehký, skladný a udrží teplotu nápoje. Proto i my chceme tuto kategorii posilovat moderním a atraktivním designem, případně i dalšími příchutěmi,“ dodává Pavol Chalupka.

Plechovky jsou ze 74 % tvořené recyklátem, na Slovensku díky zálohovému systému dochází ke sběru a znovuzpracování hliníkového materiálu lokálně. Multipacky jsou dostupné v balení po 4 nebo 24 kusech opatřené fólií s vyšším podílem recyklovaného plastu.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 9 hodinami
 Botanická zahrada hl. m. Prahy 10. října zahájí oblíbenou podzimní výstavu dýní a dýňových aranžmá. Už v pátek se areál v Troji p...
Redakce GastroIN - před 11 hodinami
Tehdy se pivo čepovalo ve sklepě a obsluha ho po schodech nosila nahoru hostům. Právě na této tradici stojí závod Pinkasova noční...
Redakce GastroIN - 06. 10. 2025
Mluví se o nich jako o „věčných chemikáliích“. PFAS, tedy per- a polyfluoralkylové látky, jsou spojovány s celou řadou zdravotních...
Reklama   •   Koupit reklamu