Dnes je 19. červen 2025, svátek má Leoš
Úvod Aktuality O Martinskou husu Vytvořit článek
O Martinskou husu
Redakce GastroIN - 02. 11. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

5. 11. 2012 - ZLÍN - Muzeum jihovýchodní Moravy se rozloučí se svým stávajícím sídlem, zlínským zámkem, pro veřejnost v neděli 11. listopadu na svátek svatého Martina.

Už nyní se chystá zajímavý program – Den řemesel, průvod sv. Martina a další. Součástí bude i speciální soutěž „O Martinskou husu“, na kterou se případní tvořiví zájemci musí připravit s předstihem. Tady jsou tedy pravidla:Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně vyhlašuje soutěž o „Martinskou husu. Husa může být z jakéhokoliv materiálu, jakékoli velikosti.

Soutěžit se bude v několika kategoriích: Husa k sežrání - výrobky do této kategorie přineste v den konání, tedy 11. listopadu 2012 do 13 hodin do muzea. Jediné kritérium je, že výrobek musí být konzumovatelný.Husa tedy může být pečená, vařená, z perníku, těsta, masa…. Hodnotit se bude vzhled a chuť.

Husa jako živá – do této kategorie můžete nosit svoje příspěvky průběžně až do dne konání tedy do 11. listopadu do 12 hodin. Pravidlo pro tuto kategorie je že husa nesmí být živá a musí být trojrozměrná ( 3D – tedy plastická -ve smyslu objekt).

Husa na zeď – tedy malovaná – do této kategorie můžete nosit svoje příspěvky průběžně až do dne konání tedy do 11.11 do 12 hodin. Jediné pravidlo v této kategorii je, aby husa byla namalovaná na jakémkoli přenositelném podkladu.Všechny výtvory bude hodnotit muzejní komise a vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí 11. listopadu v 15.30 hodin.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Společnost Kofola ČeskoSlovensko rozšiřuje své zemědělské aktivity a oznamuje vstup do dalšího kávového regionu světového významu....
Redakce GastroIN - 17. 06. 2025
V zámku Vranov nad Dyjí se bude konat ji 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum - Czech International Wine Competition 2025. P...
Redakce GastroIN - 16. 06. 2025
Teplé letní večery jsou tady. Co tak si dát svěží drink, který osvěží a zároveň nezpůsobí těžkou hlavu? Nechte se inspirovat… Nep...