Dnes je 19. květen 2025, svátek má Ivo
Úvod Aktuality NOVINKA V ODBORNÉM VZDĚLÁVÁNÍ - Junior certifikát sommeliera Vytvořit článek
NOVINKA V ODBORNÉM VZDĚLÁVÁNÍ - Junior certifikát sommeliera
Redakce GastroIN - 29. 08. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

06. 09. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Asociace sommelierů ČR přináší novinku v nabídce vzdělávání, a to Junior certifikát sommeliera.

Vzdělávací program Asociace sommelierů ČR je určený studentům středních odborných škol, středních odborných učilišť a vyšších odborných škol. Tento vzdělávací program začíná od školního roku 2020/2021.

„Asociace sommelierů ČR tímto vzdělávacím programem rozšiřuje nabídku v oblasti vzdělávání mladých sommelierů. Náš spolek tím naplňuje svůj účel, kterým je vzdělávání, studium, výuka a popularizace sommelierské činnosti v ČR i v zahraničí s cílem zvyšovat úroveň tohoto oboru v rámci ČR i na mezinárodní úrovni. Navíc již 17 let úspěšně realizujeme Certifikát Sommeliera pro profesionály. Nyní jsme rozšířili nabídku o kurz pro juniory,“ říká Ivo Dvořák, viceprezident AS ČR, který patří mezi lektory kurzu.

„Je to již 6 let co byla založena soutěž Junior Sommelier Moravy, která má za cíl vzbudit v účastnících zájem o naše kvalitní, tuzemská vína a představit odrůdovou různorodost ČR a možnosti snoubení našich vín s různými pokrmy. Projekt Sommelier Moravy nyní posouváme dál, a to právě vzdělávacím kurzem Junior certifikát sommeliera. Účastnící kurzu tak dostanou jedinečnou možnost získat sjednocující základní znalosti, které jsou standardem Asociace sommelierů ČR a tyto zúročit jak v praxi, tak třeba právě účastí na soutěži,“ vysvětluje František Koudela, ředitel pro vzdělávání AS ČR, který je jedním z lektorů kurzu.

Délka kurzu je 2 dny po 7 vyučovacích hodinách. Obsahem kurzu je poslání a náplň práce sommeliera, historický vývoj českého a moravského vinohradnictví a vinařství, pěstování révy vinné, technologie výroby vína, odrůdy révy vinné, vinařské oblasti ČR, rozdělení kvality vína podle vinařského zákona ČR, víno a gastronomie, nákup vína, skladování vína, vinný lístek, servis a degustace vína.

Bližší informace o obsahu vzdělávacího programu, podmínkách kurzu a přihlášku naleznete na www.sommeliermoravy.cz/csos/, nebo na stránkách www.sommeliermoravy.cz a www.certifikatsommeliera.cz/junior/

Lektory kurzu jsou zkušení sommelieři Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR, a František Koudela, ředitel pro vzdělávání Asociace sommelierů ČR.

Zdroj: Mgr. František Koudela, ředitel soutěže „Sommelier Moravy“



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...
Redakce GastroIN - 15. 05. 2025
Nefiltrovaný ležák Broumy zvítězil v kategorii kellerbier na světovém World Beer Cupu – soutěži, která je považována za olympiádu...