Dnes je 14. září 2025, svátek má Radka
Úvod Aktuality NOVÉ - Delicious blog s Lucií 9: Cuketové cookies Vytvořit článek
NOVÉ - Delicious blog s Lucií 9: Cuketové cookies
Redakce GastroIN - 16. 08. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

16. 8. 2013 - Sezóna cuket dále pokračuje v plném proudu. Spousta z nás již osvědčené recepty zrealizovala, mnozí i několikrát. A pomalu začínáme řešit problém co s těmi zelenými kráskami dále.

Proto věřím, že uvítáte další využití. Dnes to bude opět sladké. Žádná buchta ani muffiny, ale cuketové cookies. Vločkové cookies jsou jako stvořené pro léto. Vydrží pěkně dlouho, ne jako klasické koláče. Pokud nepřidáte čokoládu, přežijí i různé výlety, dovolené, koupaliště a děti dostanou dokonalou zdravou, sladkou svačinu, navíc obohacenou o zeleninu.

Příprava cookies je jako obvykle velmi rychlá. Jedinou zdržovačkou je mletí ovesných vloček a příprava jablečného pyré. Nicméně lze koupit ovesnou mouku a jablečné pyré je také běžně k dostání. Jen dejte pozor na složení, výrobci rádi přidávají cukr.

Cookies si můžete upravit k obrazu svému. Použijte jakékoliv sušené ovoce či ořechy, semínka, které máte doma nebo prostě máte rádi. Nebo je vynechejte a nahraďte za kvalitní čokoládu, kokos, kakaové boby…

Cuketové cookies (15 ks)

 

  • 1 hrnek mletých ovesných vloček
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 hrnek strouhané cukety
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky sody
  • špetka soli
  • ½ hrnku jablečného pyré
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • hrst mandlí
  • hrst rozinek
  • 1 vejce

V míse si smíchejte mleté ovesné vločky s celými, třtinovým cukrem, práškem do pečiva, sodu a solí. Přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu, jablečné pyré, vanilkový extrakt, mandle, rozinky a vejce. Vzniklou směs klaďte pomocí lžíce na pečícím papírem vyložený plech a pečte 20 až 30 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu