
2. 8. 2013 - Komu rostou na zahradě keře rybízu, asi řeší problém, co s ním. Část se dá klasicky do drobenkového koláče, část zamrazí, část sní… Ti odvážnější jej zakomponují do smoothie, ovocného salátu, zmrzliny… Ale tím možnosti nekončí.
Udělejte si z červeného rybízu čatní. Báječně se hodí k všemožným sýrům. Vytáhněte jej ke grilovaným hermelínům a uvidíte, jak hosty okouzlíte. Udělejte místo tradičního sladkého dezertu sýrový talíř právě s čatní…
Camembert s rybízovým čatní (2 porce)
Inspirace: http://sandwicherie.pl
- 250 g červeného rybízu
- 4 lžičky třtinového cukru
- 3 lžíce balsamica
- 1 lžička skořice
- ¼ lžičky chilli
- 1 camembert
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička olivového oleje
- Čerstvá petrželka
Červený rybíz oberte a zasypte třtinovým cukrem, skořicí, chilli a zalijte balsamicem. Vařte zhruba půl hodiny do zhoustnutí, nechte chvíli vychladnout a přendejte do sklenice, ve které budete čatní skladovat.
Camembert poklaďte na tenké plátky nakrájeným česnekem, pokapte olivovým olejem a posypte petrželkou. Dejte péct zhruba na 15 minut do trouby, případně můžete dát na gril. Podávejte spolu s rybízovým čatní. Můžete doplnit oblíbeným pečivem a třeba rukolou.

