Dnes je 13. září 2025, svátek má Lubor
Úvod Aktuality NOVÉ - Delicious blog s Lucií 7: Cuketovo-mandlové muffiny Vytvořit článek
NOVÉ - Delicious blog s Lucií 7: Cuketovo-mandlové muffiny
Redakce GastroIN - 12. 07. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

Rok se s rokem sešel a je tu sezóna cuket. Určitě se Vám pod ruku nějaké připletly. Ty krásné malé ogrilujte či upečte v troubě. Stačí jen trocha soli, pepře, olivového oleje, případně nějaké bylinky, třeba tymián. Poslouží jako lehká letní příloha k masu, rybě. Úžasné jsou i k nějakému dobrému sýru, například kozímu.

 

Ty velké přerostlé nejsou už moc chutné, proto je ideální je nastrouhat a šoupnout do buchty, lívanců, polévky či různě zapékat. A pokud nemáte žádný osvědčený sladký recept s cuketou, vyzkoušejte ten můj, je vynikající :).

 

 

 

 

Cuketovo-mandlové muffiny (5-6 ks)

  • 1 a ½ hrnku mletých mandlí
  • 1 lžička jedlé sody
  • Špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrnek strouhané cukety
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ hrnku podmáslí
  • 1 lžíce agáve sirupu
  • 1 vejce
  • 20 g hořké čokolády

Pokud máte celé mandle, pomelte je na co nejjemnější prášek. Poté je smíchejte se sodou, solí, skořicí. Přidejte nastrouhanou cuketu. V misce si promíchejte vejce s podmáslím, vanilkovým extraktem, sirupem a přimíchejte ke směsi. Na závěr opatrně vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Plňte formu na muffiny vyloženou košíčky či nastříhaným pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 20 – 30 minut.

Pokud budete chtít muffiny více nadýchané, ušlehejte bílek dotuha, ale není to nezbytné, muffiny jsou dobré i tak. Není třeba je nijak přehnaně sladit, díky mandlím získají přirozeně nasládlou chuť. Další výhodou je, že je to strašně jednoduchý recept, párkrát zamícháte vařečkou a už plníte košíčky těstem.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu