Dnes je 16. září 2025, svátek má Ludmila
Úvod Aktuality NOVÉ - Delicious blog s Lucií 19: Müsli bulky Vytvořit článek
NOVÉ - Delicious blog s Lucií 19: Müsli bulky
Redakce GastroIN - 05. 01. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

3. 1. 2014 - Naše první pomyslné setkání v roce 2014. Všem Vám přeji jen to nejlepší v novém roce. Doufám, že jste si během svátků odpočinuli, prožili hezké chvíle s rodinou, blízkými, které máte rádi a nabrali mnoho sil potřebných na následující období.

Taky tajně doufám, že Vás doma nečeká ještě kila cukroví jako pro rotu vojáků a nebudete je jíst až do Velikonoc a naopak uvítáte recept na müsli bulky, které jsou skvělým startem nového dne. Ozvláštní možná už trochu nudné různé kaše či müsli s jogurtem. Ale pozor, müsli se vůbec nemusíte vzdávat, jednoduše je přidáme do bulek, které tak budou výborné samy o sobě, ale samozřejmě je můžete namazat klasickým máslem, oříškovým máslem, poklást banánem atd. Navíc tak spotřebujete granolu/müsli, které Vám jednoduše nejede a nebudete plýtvat jídlem…

Müsli bulky (7 ks)

  • 200 ml teplé vody
  • 1/2 balíčku sušeného droždí
  • 1 lžička medu
  • špetka soli
  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 50 g mletých lískových ořechů
  • 100 granoly/müsli
  • 1 lžička skořice
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 mrkev
  • 1 banán

Sušené droždí si rozmíchejte v trošce teplé vody s medem a špetkou soli. Dejte stranou a ve velké míse, ve které Vám bude kynout těsto, smíchejte celozrnnou pšeničnou mouku, pohankovou mouku, mleté ořechy, granolu, skořici. Přidejte nastrouhanou mrkev, rozmačkaný banán, jogurt, droždí a zbytek teplé vody. Vše důkladně zpracujte v tuhé těsto, lehce posypte moukou, přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo minimálně na hodinu, aby těsto zdvojnásobilo objem. Poté rozdělte zhruba na sedm dílků, záleží, jak chcete velké bulky a vytvarujte v malé bochánky a přendat na plech. Můžete posypat trochou granoly, a dát kynout na dalších 20 minut. Rozehřejte si troubu zhruba na 200 stupňů a dejte péct asi na 10 minut, snižte teplotu na 170 stupňů a pečte dalších 20 až 30 minut, záleží na výkonnosti trouby. Po upečení nechte vychladnout na mřížce a skladujte v čisté utěrce.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Reklama   •   Koupit reklamu