Dnes je 16. září 2025, svátek má Ludmila
Úvod Aktuality NOVÉ - Delicious blog s Lucií 18: Batátové kuličky se skořicí Vytvořit článek
NOVÉ - Delicious blog s Lucií 18: Batátové kuličky se skořicí
Redakce GastroIN - 21. 12. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

20. 12. 2013 - Nemohla bych Vás ochudit alespoň o jeden recept na nějaké to vánoční cukroví. Co by to bylo za Vánoce… Asi ale nemá cenu sdílet recept na linecké, pracky, vanilkové rohlíčky, perníčky a jiné tradiční cukroví. To má každá rodina svůj recept, který je prostě ten nej.

Proto se pustíme do batátových kuliček. Jsou krapet pracnější než obvykle bývá nepečené cukroví. Ale doufám, že ani to Vás neodradí od vyzkoušení. Batáty dáte péct a mezitím můžete připravovat další cukroví či další suroviny na kuličky. Pak už je to rychlovka, vše smícháte, pro rychlejší efekt rozmixujete, tvarujete v kuličky, obalíte a je hotovo.

 

Batátové kuličky se skořicí (30 ks)

 

Inspirace: http://nutritionstripped.com

  • 2 menší batáty
  • 1 hrnek mletých lískových ořechů
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 hrnek datlí
  • + kakaový prášek/mleté ořechy/kokos…

 

Datle si dejte předem máčet. Batáty si očistěte a dejte péct do změknutí, nechte zchladnout a oloupejte. Mezitím si v míse smíchejte mleté ořechy se skořicí, solí, vanilkovým extraktem, kokosovým olejem, na malé kousky nakrájené datle a nakonec rozmačkané batáty. Vše důkladně promíchejte. Pro hladší konzistenci použijte mixér. Pomocí rukou tvarujte kuličky a obalujte například v kakaovém prášku. Skladujte v plastické krabici v lednici.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Reklama   •   Koupit reklamu