Dnes je 9. listopad 2025, svátek má Bohdan
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality NOVÉ - Delicious blog s Lucií 18: Batátové kuličky se skořicí Vytvořit článek
NOVÉ - Delicious blog s Lucií 18: Batátové kuličky se skořicí
Redakce GastroIN - 21. 12. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

20. 12. 2013 - Nemohla bych Vás ochudit alespoň o jeden recept na nějaké to vánoční cukroví. Co by to bylo za Vánoce… Asi ale nemá cenu sdílet recept na linecké, pracky, vanilkové rohlíčky, perníčky a jiné tradiční cukroví. To má každá rodina svůj recept, který je prostě ten nej.

Proto se pustíme do batátových kuliček. Jsou krapet pracnější než obvykle bývá nepečené cukroví. Ale doufám, že ani to Vás neodradí od vyzkoušení. Batáty dáte péct a mezitím můžete připravovat další cukroví či další suroviny na kuličky. Pak už je to rychlovka, vše smícháte, pro rychlejší efekt rozmixujete, tvarujete v kuličky, obalíte a je hotovo.

 

Batátové kuličky se skořicí (30 ks)

 

Inspirace: http://nutritionstripped.com

  • 2 menší batáty
  • 1 hrnek mletých lískových ořechů
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 hrnek datlí
  • + kakaový prášek/mleté ořechy/kokos…

 

Datle si dejte předem máčet. Batáty si očistěte a dejte péct do změknutí, nechte zchladnout a oloupejte. Mezitím si v míse smíchejte mleté ořechy se skořicí, solí, vanilkovým extraktem, kokosovým olejem, na malé kousky nakrájené datle a nakonec rozmačkané batáty. Vše důkladně promíchejte. Pro hladší konzistenci použijte mixér. Pomocí rukou tvarujte kuličky a obalujte například v kakaovém prášku. Skladujte v plastické krabici v lednici.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 15 hodinami
Celý svět si v sobotu 8. listopadu 2025 připomíná mezinárodní Den Vína zodpovědně (Wine in Moderation Day). K této celosvětové ini...
Redakce GastroIN - 07. 11. 2025
Zlínské náměstí Míru se v sobotu 15. listopadu 2025 promění v místo plné vůní, chutí a sváteční atmosféry. Tradiční Svatomartinské...
Redakce GastroIN - 07. 11. 2025
Slivotéka, slivovicová nebo prostě jen pálenková stezka. V turisticky významném areálu Skanzen Modrá v srdci Slovácka je nově rozš...
Reklama   •   Koupit reklamu