Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Není kafé jako kafé. Vyzkoušejte to z Jamai Café Vytvořit článek
Není kafé jako kafé. Vyzkoušejte to z Jamai Café
Redakce GastroIN - 02. 10. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

2. 10. 2013 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Čerstvě namletá káva té nejvyšší kvality. Deset druhů voňavé dobroty namíchané ze špičkové Arabicy z různých světových produkčních regionů. Některé směsi doplňuje i výběrová Robusta. A třešinka na dortu? Jamajská královna káv – Blue Mountain.

To vše a vlastně ještě více vám nabízí Jamai Café, pražírna kávy, kterou najdete v Uherském Brodě naproti Kauflandu pod restaurací Panoptikum. A proč byste měli ochutnat právě jejich kávu? „Nejspíš proto, že náš podnik je postaven na kvalitě. Sami si dovážíme tu nejlepší zelenou kávu, kterou pak pražíme velice šetrným způsobem v nejmodernějším zařízení. Nedáváme nic do skladů, ale vše ihned nabízíme zákazníkům,“ vysvětloval Borek Kunc, pražič kávy a barista ze společnosti Nové Slovácko, která pražírnu vlastní. A tím se dotkl hlavního důvodu, proč je jejich káva výjimečná: „To tajemství tkví jednak v kvalitě suroviny, ale především právě v čerstvosti. Čím rychleji od upražení kávu podáváte, tím je voňavější a její chuť je i lahodnější. Takže i když si koupíte v obchodě sebedražší a sebelépe vakuově zabalenou kávu, nikdy nebude tak dobrá, jako ta před chvílí upražená. A právě takovou nabízíme všem svým hostům.“

V Jamai Café vám tak kávu upraží a nabídnou i k ochutnání. Na požádání vám ji i umelou a ukážou také samotný proces pražení. Více informací najdete na www.jamaicafe.cz.

O kávě, Svatomartinských hodech nebo Grand Jour de Champagne čtětě více v aktuálním čísle Štamgast&Gurmán, který je momentálněk dostání k dostání na mnoha distribučních místech na Zlínsku nebo online v archivu na našem webu.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu