Dnes je 6. říjen 2025, svátek má Hanuš
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality / Recepty / Ostatní Naložte to, zavařte to: Nakládaná zelenina Vytvořit článek
Naložte to, zavařte to: Nakládaná zelenina
Redakce GastroIN - 02. 08. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Suroviny: 1 balení Lako Labeta, Hořčičné semínko Labeta, 120 g cukru, 500 ml octa a 1,75l vody + zelenina, kterou budete chtít zavařovat.

Postup: Lák si připravíme jako první. Suroviny pro výrobu láku stačí svařit anechat odležet. Do směsi můžete přidat dle své vlastní chuti i např.koriandr, bazalku, výborné je semínko kopru. Narovnejte si zeleninudo vyvařených skleniček. Může to být například směs okurčiček, beraních rohů, cibulek a chilli papriček. Menší kousky pokrájíme, prov  ýraznější chuť můžeme přidat kuličky pepře a nového koření, nebo třeba kolečka mrkve. Víčka a hrdla vydesinfikujeme, zalijeme lákem a sterilujeme 20-30 min podle velikosti sklenic buď v zavařovacím hrnci, nebo ponořené ve vodě v kastrolu na plotně.

 

Foto: Pixabay



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 1 hodinou
V reakci na klimatické změny, rostoucí důraz na udržitelnost a proměnu spotřebitelských preferencí přicházejí moravští a čeští vin...
Redakce GastroIN - 03. 10. 2025
Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo děla...
Redakce GastroIN - 03. 10. 2025
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Reklama   •   Koupit reklamu