Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Mladé víno a Svatomartinské hody v Resortu Luhačovice Vytvořit článek
Mladé víno a Svatomartinské hody v Resortu Luhačovice
Redakce GastroIN - 21. 10. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

21. 10. 2013 - LUHAČOVICE - Ke Svatomartinskému vínu každý podzim neodmyslitelně patří dozlatova pečené husičky, slaďoučké zelí a knedlíky. Skleničkou prvního vína se kdysi dojednávala služba u sedláků na příští rok, vy si nad ní můžete s přáteli vychutnat zážitek z výborných gastronomických specialit - Svatomartinská menu jsou v hotelech Resortu Luhačovice připravena od 11. do 17. 11. 2013.

Parfait z husích jater s mandlemi, husí roláda s kaštanovou nádivkou, pomalu pečená Svatomartinská husa nadívaná červenými jablíčky, na bylinkách uzená kachní prsa se zimním zelným salátem a borůvkovým muffinem… na tyto a další speciality lákají hotely Resortu Luhačovice. Kromě tradičních Svatomartinských pečených husí se v gurmánských menu objeví dezerty z podzimního ovoce, domácí koláče nebo dýňové polévky. Ve skleničkách pak zajiskří letošní mladá vína, která se k podzimním specialitám výborně hodí.

„Když před vámi na talíři voní šťavnatá propečená husička s naším skořicovým Chardonnay zelím a čatní z jablek, je to opravdový zážitek. Něco tomu ale chybí - sklenička svěžího Svatomartinského. Už aby byl listopad,“ usmívá se Roman Taťák z Wellness & Spa hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích.

Mladá vína se tradičně otevírají na svátek svatého Martina, a to přesně v 11 hodin a 11 minut. Také letos tomu nebude jinak. V týdnu od 11. do 17. listopadu pak mohou návštěvníci ochutnat Svatomartinská menu ve všech hotelech Resortu Luhačovice, protože tajemství mladého vína se nejlépe odhaluje s plným žaludkem. Opravdu stateční jedlíci by mohli putování po gurmánských zážitcích stihnout za den, ti ostatní mohou využít nabídku Svatomartinských pobytů a spojit tak hodování s wellness a lázeňskými procedurami. Více informací hledejte na webu Resortu Luhačovice.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu