Dnes je 15. květen 2025, svátek má Žofie
Úvod Aktuality MILUJU SUSHI: Temari sushi Vytvořit článek
MILUJU SUSHI: Temari sushi
Redakce GastroIN - 08. 05. 2017    0 Líbil se vám tento článek?

10. 05. 2017 - Elegantní, barevné a hezky vypadající – to je temari sushi.

Oproti klasickému sushi má neobvyklý tvar v podobě kuličky. Název je odvozen od barevných vyšívaných míčků, které se tradičně vyrábí v Japonsku. V dnešní době se používají spíš jako dekorace a lidé si je většinou zavěšují ve svých domovech nebo si jimi zdobí terasu. Příprava temari sushi je velice jednoduchá a hodně se podobá nigiri sushi. Základem je kulička z ochucené sushi rýže, která je ozdobena libovolnou ingrediencí.

Jaké ingredience jsou vhodné na temari sushi?

Temari kuličky můžete ozdobit čímkoliv, co se hodí na sushi. Oblíbené jsou tenké plátky čerstvých ryb jako je losos, tuňák a perfektně bude sushi fungovat i s grilovanými krevetami. Sushi připravte co nejbarevnější a nebojte se ani kombinace krabích tyčinek s vaječnou omeletou nebo avokáda s okurkou. Kuličky temari sushi můžete ozdobit také křepelčí majonézou.

Proč si připravit právě temari sushi?

Jednoduše proto, že hezky vypadá a ještě lépe chutná. Není s ním tolik práce jako s klasickou sushi rolkou a okouzlíte jím na každé oslavě či přátelském posezení. Temari sushi si můžete připravit i v případě, že vám zbyde rýže z klasického uramaki sushi. Byla by přece škoda ji vyhodit, no ne?

Jak si udělat tento speciální druh sushi doma?

Výroba temari sushi vás bude bavit! Kuličky se totiž tvarují za pomoci potravinářské fólie, proto se nemůže stát, že by se vám nepovedly. Budete potřebovat správně uvařenou a dochucenou sushi rýži, oblíbené ingredience, fólii a nezapomeňte ani na sójovou omáčku a nakládaný zázvor.

Zdroj: www.miluju sushi.cz

Zdroj: Pixabay



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Provozovatelé hotelů, penzionů či restaurací mají před sebou Roadshow. Je skvělou příležitostí pro načerpání nových informací z ob...
Redakce GastroIN - 13. 05. 2025
Cestovní ruch ve Zlínském kraji má za sebou úspěšné první čtvrtletí roku 2025. Počet návštěvníků i přenocování meziročně vzrostl,...
Redakce GastroIN - 12. 05. 2025
Na soutěži Bacchus Madrid 2025, která je jednou z nejprestižnějších na světě, získali tuzemští vinaři 8 velkých zlatých, 33 zlatýc...