Dnes je 18. červen 2025, svátek má Milan
Úvod Aktuality MAKRO MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE FILETOVÁNÍ ČERSTVÉHO LOSOSA 2012 Vytvořit článek
MAKRO MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE FILETOVÁNÍ ČERSTVÉHO LOSOSA 2012
Redakce GastroIN - 03. 10. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

3. 10. 2012 - V sobotu 13. října se koná 3. ročník MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa na Václavském náměstí v rámci 6. ročníku Mezinárodního dne kuchařů. Mistrovství začne ve 13:00 hodin, soutěžit bude 24 profesionálních kuchařů ve filetování pětikilových norských lososů.

Hodnotí se kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E*), výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Vítěz bude vyhlášen v 16:15 hodin. Zbytky z lososa si na pódiu převezme zástupce ZOO pro ledního medvěda.

Výkony soutěžících při filetování lososů bude hodnotit čtyřčlenná porota ve složení:
Petr Stádník (HoReCa segment manager MAKRO Cash & Carry ČR)
Roman Paulus (šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron a komisař AKC)
Tormod Viken Johann Essen (Norge)
Robert Griga (Marine Harvest)

Na místě bude MAKRO prodávat degustační porci pečeného filátka z lososa, se salátem z mořských řas, doplněnou lososovým tataráčkem s houbami.

Petr Olbrich, Head of TGM HoReCa, MAKRO Cash & Carry, potvrzuje stoupající oblíbenost lososa na prodejích velkoobchodu MAKRO: „Za poslední rok se prodalo přes 800 tun lososa, což je více než 50% meziroční nárůst v prodejích. MAKRO si i po 15 letech na českém trhu drží každoroční 20% nárůst v prodeji ryb. K tomuto úspěchu přispívají velkou měrou restaurace, které zařadily rybu do běžného menu. Jsme hrdí na to, že restaurace nakupují čerstvé ryby v České republice nejvíce u nás, v MAKRO, kde se mohou spolehnout na trvalou kvalitu, širokou nabídku ze 120 druhů ryb a dovážkovou službu do své provozovny - Express Delivery.“

Profesionálové budou při Mistrovství soutěžit o atraktivní ceny:
1. místo – zájezd pro dvě osoby do Norska vč. návštěvy lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč pro vítěze a filetovací nůž
2. místo – nákup čerstvých ryb ve velkoobchodních středisku MAKRO v hodnotě 15 000 Kč a filetovací nůž
3. místo - nákup čerstvých ryb ve velkoobchodních středisku MAKRO v hodnotě 10 000 Kč
a filetovací nůž
Všichni účastníci obdrží startovné - kupón na nákup ve velkoobchodním středisku MAKRO v hodnotě 1 500 Kč. Pravidla najdete na www.akc.cz.

 

 


*Trim znamená stupeň opracování, které se značí písmeny A až E. Trim A je rozpůlená ryba bez hlavy a páteře, B i bez hrudní kosti a ploutví a C bez břišní tkáně a příčných kostí. Trim D značí plně opracované filety bez břišní membrány. Trim E je filet, který se hodí na přípravu sushi, je u něj seříznutá kůže.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 6 hodinami
Společnost Kofola ČeskoSlovensko rozšiřuje své zemědělské aktivity a oznamuje vstup do dalšího kávového regionu světového významu....
Redakce GastroIN - 17. 06. 2025
V zámku Vranov nad Dyjí se bude konat ji 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum - Czech International Wine Competition 2025. P...
Redakce GastroIN - 16. 06. 2025
Teplé letní večery jsou tady. Co tak si dát svěží drink, který osvěží a zároveň nezpůsobí těžkou hlavu? Nechte se inspirovat… Nep...