Dnes je 7. červen 2025, svátek má Iveta a Slavoj
Úvod Aktuality Máj patří růžovým vínům Vytvořit článek
Máj patří růžovým vínům
Redakce GastroIN - 20. 05. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

20. 5. 2013 – K romantickému měsíci patří svěží víno. Rosé se u nás těší vzrůstající oblibě. Víme, kde ho v následujících dnech ochutnat.

Slavnosti růžového vína

V sobotu 25. května se ve Valticích konají již potřetí Slavnosti růžového vína. Nabídnou degustace i doprovodný program.

 

Dny růžových vín v Mikulově

Ve dnech 31. května a 1. června zrůžoví i jihomoravské město Mikulov. K ochutnání bude několik desítek tuzemských rosé. Vstup na akci je zdarma, tak si naplánujte výlet.

 

Když víno zrůžoví

V minulosti vznikla pověra, že růžové víno vznikne smícháním vína bílého a červeného. Růžové víno neboli rosé však představuje samostatnou kategorii vín a vzniká krátkou macerací modrých hroznů. Tento výrobní proces dává vzniknout vínům lehčího charakteru a výraznější chuti, která se výborně hodí k popíjení na jaře a v létě. Velkým propagátorem růžových vín u nás je znojemský vinař Jiří Hort.

 

Růžové drinky

Růžové víno je výborné i na míchání do drinků… Vyzkoušejte třeba POLIBEK V OBLACÍCH

Ingredience:

  • Růžový sekt (demi)
  • zázvorová limonáda
  • led
  • maliny

Postup:

Sklenici zaplníme do půli ledem, nasypeme pár malin, přelijeme sektem, doplníme do plna ledem a na závěr dolijeme zázvorovou limonádou.

Více o růžových vínech najdete například na www.ruzove.cz



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 15 hodinami
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...
Redakce GastroIN - 04. 06. 2025
O tom, kdo na Slovensku získal legendární čepice – symbol uznávaného francouzského gastronomického průvodce Gault&Millau, je rozho...