Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Letošní zima bude ve znamení horkého nápoje s chutí jablek Hot Cider Mix Vytvořit článek
Letošní zima bude ve znamení horkého nápoje s chutí jablek Hot Cider Mix
Redakce GastroIN - 13. 12. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

13. 12. 2013 - PŘEROV - V chladných zimních dnech není nad horký nápoj. Proto pivovar Zubr pro tuto zimu připravil pro milovníky piva horkou variantu letní novinky Hot Cider Mix. Je určena těm, kdo se ani v zimě nechtějí vzdát piva a zároveň se chtějí pořádně zahřát.

Hot Cider Mix bude možné ochutnat ve vybraných restauracích, na vánočních trzích v Přerově i na sjezdovkách v beskydských lyžařských areálech.

Horké pivní nápoje sice nepatří k tradičním zimním, potažmo vánočním nápojům, jejich obliba však roste, a to zejména v  zemích se silnou pivní kulturou jako je Německo nebo Rakousko. Odtud se tento trend začíná šířit i k nám. „Vůně a chuť jablek v kombinaci se skořicí patří neodmyslitelně ke koloritu Vánoc. Proto jsme připravili i horkou variantu ZUBRA Cider Mix,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru.

01179-Natasa_Rouskova_sladkova_pivovaru_Zubr.jpg

Obr. Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr

Hot Cider Mix si lze jednoduše připravit i doma.

Mezi nezbytné ingredience patří ZUBR Cider Mix (1.5 litru), krupicový cukr (2 polévkové lžíce), hřebíček a skořice. Vše se spolu navzájem důkladně promísí a přivede do bodu varu, aby se rozvinuly a prolnuly jednotlivé chutě a aroma. Do hotového nápoje se mohou dle chuti přidat i rozinky, kousky jablka, plátky citronu či rum. Stejným způsobem se připravuje i Hot Yuzu&Limeta, jen se jako výchozí ingredience používá ZUBR Yuzu&Limeta.




TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 13 hodinami
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Reklama   •   Koupit reklamu