Dnes je 3. říjen 2025, svátek má Bohumil
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Kuchařské talenty dostávají šanci: startuje BernardChef Vytvořit článek
Kuchařské talenty dostávají šanci: startuje BernardChef
Redakce GastroIN - před 1 hodinou    0 Líbil se vám tento článek?

Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo dělat co nejlépe. Rodinný pivovar Bernard chce soutěží podpořit nové generace kuchařů a oživit obor, který se potýká s akutním nedostatkem personálu.

 

„Soutěž vznikla z touhy podpořit především mladé lidi, kteří mají chuť vařit a zkoušet nové věci. Těší nás sledovat, s jakou kreativitou se k vaření staví a jak se dokážou vypořádat se zadáním. Po tomto řemesle bude vždycky poptávka, dobrý kuchař je poklad,“ popisuje motivy vyhlášení soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

 

Nejprve doma, pak před porotou

První kolo soutěže je korespondenční. Přihláškou do soutěže je návrh tříchodového menu, přičemž nejméně jeden chod musí být s pivem Bernard. Fotografie a popis menu uchazeči pošlou do pivovaru. Z přihlášek vzejde osmero soutěžících, kteří svoje nápady uvaří a prezentují před semifinálovou porotou. Finále čtyř nejlepších proběhne koncem ledna 2026 přímo v pivovaru, v reprezentačním prostoru Návštěvnického centra Bernard v Humpolci.

 

Pořadatelé očekávají přihlášky do konce října 2025, lze je podat prostřednictvím webu soutěže. Do soutěže se mohou hlásit jak studenti gastronomických škol a učilišť starší 17 let, tak i samostatní kuchařští nadšenci. Školy mohou nominovat až dva zástupce.

 

Chuť, vzhled i práce

Hodnotit se bude především chuť a vzhled jídel, ale také třeba hospodaření se surovinami, organizace práce, schopnost improvizace či zvládání stresu. V porotě složené z odborníků bude mít i pivovar svého zástupce v osobě Michala Koreše, šéfkuchaře Pivnice Na Štokách v Návštěvnickém centru Bernard.

 

Pepře a nože

Účastníci se mohou těšit na certifikát o účasti, hodnotné ceny i nabídku stáže v kuchyni Pivnice Na Štokách. Semifinalisté se mohou těšit na sety kvalitních pepřů a mlýnků značky .pepper..field, finalisty čekají špičkové kuchyňské nože značky Dick.

 

Zkrátka nepřijde ani škola, která do soutěže vyšle svého zástupce. Pro všechny třídy posledního ročníku dostane prohlídku pivovaru s degustací zdarma.

 

Další informace najdete na webu soutěže www.bernardchef.cz.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 8 hodinami
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Redakce GastroIN - 02. 10. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Zlínského kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného, ř...
Redakce GastroIN - 01. 10. 2025
Festival Grand Jour de Champagne vstupuje do svého osmnáctého ročníku a potvrzuje své výjimečné postavení na české gastronomicko-e...
Reklama   •   Koupit reklamu