Dnes je 20. září 2025, svátek má Oleg
Úvod Aktuality Kuřecí pánev přináší chuť orientu a jižních moří Vytvořit článek
Kuřecí pánev přináší chuť orientu a jižních moří
Redakce GastroIN - 11. 03. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

12. 3. 2015 - V dnešní uspěchané době, kdy lidé často volí oběd či večeři z fastfoodu nebo mají na vlastní přípravu omezený čas, přijde vhod český produkt, u kterého se nemusí obávat složení.

Drůbežářský závod Klatovy, druhý největší zpracovatel drůbežího masa v České republice, vyhověl poptávce zákazníků a připravil dva kvalitní polotovary z kuřecích prsou, Indickou kuřecí pánev a Italskou kuřecí pánev. Příprava těchto novinek je velmi jednoduchá. Stačí osmahnout či podusit maso na pánvi, přidat sladkou smetanu, zvolit vhodnou přílohu a vydatný oběd či večeře pro čtyřčlennou rodinu je připraven.

„Nedůvěra spotřebitelů k marinovaným masům na pultech obchodů je způsobena hlavně domněnkou, že výrobce do marinády ukrývá méně kvalitní produkty,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „U nás je to ovšem jinak. Na Italskou či Indickou kuřecí pánev je vybrána bezprostředně čerstvá kvalitní surovina a to maso z prsních řízků. Čerstvé maso je ihned naloženo do marinády a podle přísných hygienických podmínek zabaleno do ochranné atmosféry,“ dodává Ing. David Bednář.

Indická kuchyně se v posledních letech stala velmi oblíbenou. Lidé častěji experimentují a objevují tak pokrmy, které jim svou rozmanitostí a netradičními ingrediencemi připraví nezapomenutelný zážitek. Novinka „Indická kuřecí pánev“ je přesně takovým pokrmem. Navíc může být připravena velmi rychle a jednoduše. Směs stačí zlehka osmažit či podusit, přidat požadované množství smetany dle chuti, zvolit za přílohu nejlépe rýži a může se podávat vydatný oběd či večeře až pro čtyřčlennou rodinu.


Italská gastronomie patří mezi nejoblíbenější středomořskou kuchyni u nás. Itálie však nenabízí jen pizzu a těstoviny, ale i kvalitní maso, mnoho pestré zeleniny, olivového oleje

a česneku, čímž se inspirovala novinka „Italská kuřecí pánev“. Směs je důkladně marinována a není třeba již dochucovat. Přidáním smetany po tepelné úpravě a oblíbeného druhu těstovin se z Kuřecí italské pánve stane plnohodnotný chod pro všechny.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu