Dnes je 18. květen 2025, svátek má Nataša
Úvod Aktuality Když zelený ječmen spojí síly s nealko pivem Vytvořit článek
Když zelený ječmen spojí síly s nealko pivem
Redakce GastroIN - 29. 06. 2016    0 Líbil se vám tento článek?

1. 7. 2016 - Češi objevují zelený ječmen. Každý, kdo žije aktivně a zdravě, by ho měl vyzkoušet. A díky Birellu je teď možné si tento dar přírody užít i v nealko pivu.

Birell Zelený ječmen je první a jediné nealko pivo u nás, které propojilo chuť piva a zeleného ječmene. Výsledkem je více hořké nealko pivo s výraznější pivní chutí a vůní zeleného ječmene uvařené pouze z přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv.

Zelený ječmen se stává symbolem zdravého životního stylu. Jde o jednu z nejstarších plodin, kterou zná lidstvo už tisíce let. Sklízí se v raném stádiu jako malá zelená rostlinka. V této fázi totiž obsahuje největší množství účinných látek. „V zeleném ječmeni najdeme mnoho biologicky aktivních látek, které jsou pro lidský organismus nezbytné. K těm důležitým patří antioxidanty a enzymy. Dále obsahuje vitamíny, minerály, chlorofyl, aminokyseliny a nukleové kyseliny. Díky těmto látkám je často označován jako „zázrak přírody“ či „přírodní povzbuzení,“ řekla výživová poradkyně Mgr. Dana Bajgarová z webu Svět zdraví.

Podle marketingové manažerky značky Birell Veroniky Hořákové se spojení nealko piva se zeleným ječmenem nabízí: „Ječmen je přirozenou součástí nealko piva. Vyrábí se z něj slad, který je s chmelem, vodou a kvasinkami základní surovinou, bez které se sládek neobejde. Zelený neboli mladý ječmen svou příjemnou hořkostí a vůní světlý Birell dokonale doplňuje. Birell a zelený ječmen mají ještě jedno společné. Vyhledávají je lidé, kteří vyznávají aktivní životní styl.“

Birell Zelený ječmen bude k dostání v půllitrové lahvi. Doporučená cena je 15,90 Kč. Novinku je možné zakoupit exkluzivně v prodejní síti Tesco. Nejlépe chutná vychlazený na 7-10 0C.

 


text: Vladimír Jurina, Plzeňský Prazdroj



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...
Redakce GastroIN - 15. 05. 2025
Nefiltrovaný ležák Broumy zvítězil v kategorii kellerbier na světovém World Beer Cupu – soutěži, která je považována za olympiádu...
Redakce GastroIN - 14. 05. 2025
Provozovatelé hotelů, penzionů či restaurací mají před sebou Roadshow. Je skvělou příležitostí pro načerpání nových informací z ob...