Dnes je 20. září 2025, svátek má Oleg
Úvod Aktuality Jesenný šalát z ružičkového kelu s jablkami a nivou Vytvořit článek
Jesenný šalát z ružičkového kelu s jablkami a nivou
Redakce GastroIN - 27. 03. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

30. 3. 2015 - Od našich východních sousedů jsme si půjčili zajímavý recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem. Autorkou je Andrea Macková. Uvádíme pro zjitření mozkových buněk ve slovenském originálu.

Ingredience:

ružičkový kel     370 g

jablká    2 ks

syr Niva zlatá     100 g

čerstva šťava z jabĺk       1 dcl

med      2 lyžice

olivový olej        2 lyžice

dijonská hořčica               1 lyžica

masla    2 lyžice

celozrnného chleba       2 plátky

jablčného octu 1 lyžička

mletej škorice   1 lyžička

Chlieb nakrájam na malé kocky. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava.

Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej  horčice, olivového oleja, jablčného octu a čerstvej jablkovej šťavy. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu.

Podávam s čerstvo upečenými medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.

Dobrú chuť!



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu