Dnes je 16. říjen 2024, svátek má Havel
Úvod Aktuality Jaké bylo letošní CHILLIBRANÍ? Vytvořit článek
Jaké bylo letošní CHILLIBRANÍ?
Redakce GastroIN - 10. 09. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

V sobotu 7. září 2024 naplnili v Brně areál židenického Bzzzukotu milovníci pálivého jídla. Od deseti hodin se zde konal 12. ročník CHILLIBRANÍ, jehož nedílnou součástí bylo i napínavé Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2024.

 

Kromě všudypřítomné vůně chilli papriček, si návštěvníci užili i spousty výborného jídla, skvělá řemeslná piva, omrkli kuchařskou show Evy Hrabkové Mexiko a Milana Díšky. Příjemná pikantní sobota je za námi.

Sobotou vonělo jídlo z pod pokliček TOP kuchařů, řemeslná piva tekla proudem

Letošní program nabídl pro každého něco. Návštěvníci mohli nahlédnou pod ruce TOP českým kuchařům a poznat nové recepty rozmanité kuchyně. Přihlížející diváci mohli na závěr každé cooking show ochutnat a odnesli si domů novou inspiraci na recept.

Návštěvníci si pochvalovali spousty výborného piva z mini pivovarů a pálivých i nepálivých dobrot. Stánky nabízely pálivé i nepálivé burgery, indická jídla, mexický a korejský streetfood, sandwiche, burrita, hot dogy, čokolády, makronky, spoustu chilli omáček. Sehnat se daly sazenice, věci na pěstování papriček i nádherné papriky z letošní sklizně.

Program zpestřila bubenická show

Program, který začínal už před polednem, byl nejen o vaření!
Adam Mikus to na Chillibraní pořádně rozjel hned dvakrát, a jeho bubnování doslova rozproudilo celý areál! Jeho energická show přinesla skvělou atmosféru, a nikdo nezůstal v klidu. Každý si užil skvělou hudbu a zábavu na maximum – byla to parádní jízda, která všem vykouzlila úsměv na tváři!

Ostří chilližrouti bojovali do poslední chvíle

V půl šesté začala pořádně ostrá jízda. Na pódiu se sešlo několik přihlášených chilližroutů i chilližroutek, kteří zabojovali o titul Mistra ČR s SR v pojídání pálivého pro rok 2024. Souboje stály za to. Před zraky přihlížejících se bojovalo do poslední chvíle. Finále Chilližrouta 2024 bylo napínavé a díky příjemné atmosféře doladěné akční muzikou od DJ, bylo Mistrovství pěknou show, kterou si užívali i diváci! Výhercem pro rok 2024 se stal Tomáš Illek pod přezdívkou Illda. Velká gratulace vítězi.

To nejlepší z chilli marketu získalo ocenění Výrobek roku

Součástí Chillibraní byla již tradičně soutěž o Výrobek roku, kdy porota složená z odborníků ale i veřejnosti ochutnávala a hodnotila 20 vzorků omáček od přítomných výrobců. Výrobek roku ovládla firma My-Chilli  s výrobkem Beer&Choco BBQ

Pomáhali jsme

Akce se konala pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Jana Grolicha. Jako již tradičně nechyběl ani dobrý skutek a 10% z našich partnerských restaurací jde na pomoc pro nemocného Kubíka Melouna.

Zase za rok na Chillibraní!

První zářijová sobota přinesla parádní akci, která měla příjemnou atmosféru a největší evropský chilli festival tak nalákal k návštěvě akce několik fanoušků pikantních pokrmů.

Chillibraní je nejoblíbenějším a největším hotfood festivalem v České Republice a na Slovensku a současně i jedne z největších v Evropě. Několik tisíc návštěvníků láká do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení, zajímavý program a další věci, které co do chilli světa patří.

 

Díky za podporu patří letošním partnerům akce:
Generální partner Forum Velkostany, hlavním partnerům U Dřeváka Beer&Grill, Cestovní Agentura Chatař
a partnerům U Karla, kudyznudy.cz, Štamgast&Gurmán, Pekařství Křižák, rádio Krokodýl, Míča Bagoňová a  řemeslný pivní partner Rojc

 

Díky, že jste u toho  byli s námi!



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 11 hodinami
Už 1. a 2. listopadu se na pražské Novoměstské radnici odehraje jedenáctý ročník Whisky Life! Prague, největší tuzemské setkání mi...
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
V současné době jsou přípravy již XVII. festivalu Grand Jour de Champagne v plném proudu. Tento festival se bude konat tradičně...
Redakce GastroIN - 14. 10. 2024
Načepovat 10 půllitrů piva Pilsner Urquell a vyběhnout s nimi 41 schodů v co nejkratším čase – takový úkol čekal na účastníky trad...
Reklama   •   Koupit reklamu