
27. 1. 2013 - PRAHA - Začátkem ledna otevřela slavná italská čokoládovna Amedei Tuscany v samém srdci New Yorku svůj první značkový obchod s čokoládou a to rovnou pár kroků od známého Union Square na Manhattanu. Najdete zde více než 140 druhů exkluzivních čokolád. Čokoláda Amedei patří k tomu nejlepšímu, co je ve světě čokolády k dostání. Pokud se ale do NY v dohledné době nechystáte, nevěšte hlavu, není problém dostat tuhle lahůdku i u nás.
Prvotřídní čokoládu Amedei vyrábí italští sourozenci Cecilia a AlessioTessieri z toskánského městečka La Rotta Pontedera nedaleko Pisy už více než 15 let. Čokoládu hýčkají staromódní, precizní a desetiletími prověřenou manufakturou. Začátkem úspěšné cesty za prvotřídní kvalitou bylo vyhledání plantáží s těmi nejlepšími kakaovými boby. Čokoládovna Amedei Tuscany vlastní a spravuje kakaové plantáže ve Venezuele, kde pěstují ten nejvzácnější druh kakaa - Criollo. Kromě této skvělé a nejdůležitější ingredience používají k výrobě čokolády jen ty nejkvalitnější příměsi – třtinový cukr, mléko z horských pastvin a přírodní ovocné extrakty.
Ani v České republice o tuto lahůdku, několikrát oceněnou prestižní soutěží Academy of Chocolate, nepřijdete. K dostání je u nás hořká, mléčná i bílá čokoláda v klasických či zcela výjimečných kombinacích. Šárka Robinson Pomahačová z obchůdku Čokoláda.cz v Husově ulici v Praze k tomu řekla: „Čokolády Amedei se u nás kupují hodně, i v této oblasti pozoruji, že si Češi zvykají na kvalitu. Oblíbené jsou oříškové čokolády, např. mléčná s lískovými oříšky, hořká s mandlemi nebo bílá s pistáciemi. Stále větší oblibu ale získávají také čisté hořké plantážní čokolády, například limitovaná série Blanco de Criollo, vyrobená právě ze vzácné venezuelské odrůdy Criollo“.
