Dnes je 11. květen 2025, svátek má Svatava
Úvod Aktuality Gurmánský měsíc. Čtyři vzpomínky na Valašsko Vytvořit článek
Gurmánský měsíc. Čtyři vzpomínky na Valašsko
Redakce GastroIN - 14. 02. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

14. 2. 2013 - VELKÉ KARLOVICE - Zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna chystá na březen další degustační menu.

Tentokrát jsou tématem tradiční valašské speciality v moderním pojetí šéfkuchaře Pavla Václavíka, snoubené s víny mikulovského vinařství Volařík.

Menu „Čtyři vzpomínky na Valašsko“ bude slavnostně uvedeno při degustačním večeru v pátek 1. března, kdy jej návštěvníci ochutnají v širší variantě doplněné ještě o dva chody. Čtyřchodové menu pak bude v nabídce po celý březen 2013.


Degustační menu „Čtyři vzpomínky na Valašsko“:
-    Kyselice s pravými hříbky a knedlíčky z uzeného masa
-    Vepřový bok pomalu pečený se zemákovými plátky a jemnou křenovou omáčkou
-    Zaječí roláda nadívaná rozinkami s gratinovanou cuketou s brynzou a pohankovým tartarem
-    Metyja s povidly sypaná mákem, podávaná s kysanou smetanou
+ vína z Vinařství Volařík Mikulov

00639-metyja.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 09. 05. 2025
Elimon FRESH festival přiveze do Plzně to nejlepší z české gastronomie i hudební scény. Návštěvníky čeká víkend plný chutí, skvělý...
Redakce GastroIN - 08. 05. 2025
Slavnost chřestu a vína se bude konat už 17. až 18. května v Ivančicích. Návštěvníci se mohou těšit nejen na pořádnou porci špičko...
Redakce GastroIN - 07. 05. 2025
Patnáctý ročník Svátku růžových vín a… „bublinek“, který se konal tradičně 1. května 2025 ve Ville Richter a přilehlé Svatováclavs...