Dnes je 12. listopad 2025, svátek má Benedikt
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Gurmánské loučení s létem na Horalu nabídne mořské plody i frgálovou manufakturu Vytvořit článek
Gurmánské loučení s létem na Horalu nabídne mořské plody i frgálovou manufakturu
Redakce GastroIN - 19. 08. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

20. 8. 2014 - VELKÉ KARLOVICE – Gastronomické zážitky z regionální i mezinárodní kuchyně nabídne akce s názvem Gurmánské loučení s létem, která se uskuteční v sobotu 30. srpna na grilovací terase hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.

„Po úspěchu květnového zahájení grilovací sezóny, kdy jsme hostům připravili ukázky filetování a grilování mečouna, jsme se rozhodli spojit s neobvyklým gastronomickým zážitkem také ukončení grilovací sezóny. Gurmánské loučení s létem bude zároveň předzvěstí blížícího se Karlovského gastrofestivalu, kterého se Horal tradičně účastní a na nějž bychom tak chtěli hosty začít lákat,“ uvedl vedoucí hotelu Horal Marek Bača.

Od 11 do 16 hodin uvidí návštěvníci ukázky přípravy mořských plodů a ryb v podání odborníků ze společnosti Makro. Tým kuchařů hotelu Horal z nich připraví vybrané speciality, které přinesou zajímavé propojení exotičtějších surovin s tradičními valašskými. K ochutnání bude například salát z chobotnice, manga a řapíkatého celeru s meruňkovou redukcí, krevetový špíz s ovčím sýrem nebo grilovaný steak z tuňáka na omáčce z pečených paprik.

Připravena bude také ochutnávka moravských vín a různých druhů sýrů, k tomu zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka. Program bude moderovat Milan Nepustil.

„Připraveny budou také ukázky výroby frgálů. Hosté si budou moci výrobu také sami vyzkoušet. Právě frgálová manufaktura je jedním z lákadel, která se chystáme nabídnout hostům také na letošním Karlovském gastrofestivalu,“ dodal Marek Bača.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 23 hodinami
Když se řekne káva, většina z nás si představí něco sladkého. Ta výběrová však má mnohem širší chuťový potenciál – a v kombinaci s...
Redakce GastroIN - 10. 11. 2025
Už 15. a 16. listopadu se do Prahy vrací Prague Coffee Festival – největší kávová událost v Česku, která letos propojí výběrovou k...
Redakce GastroIN - 10. 11. 2025
Praha se ve dnech 20.–22. listopadu stane centrem nejen cukrářské a gastronomické scény, ale také špičkové výběrové kávy. Specialt...
Reklama   •   Koupit reklamu