Dnes je 21. únor 2024, svátek má Lenka
Úvod Aktuality Gastronomická symfonie na Plese jako Brno Vytvořit článek
Gastronomická symfonie na Plese jako Brno
Redakce GastroIN - 24. 01. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Putování mezi chutěmi. Tradiční gastronomie, moderní pojetí. Celovečerní degustace těch nejlepších pokrmů, které mistři gastronomie chystali více než čtvrt roku. Řeč je o královském menu na letošním Plese jako Brno. Dámy a pánové, seznamte se s luxusním plesovým menu.

Catering na Plese jako Brno od prvního ročníku připravuje Valoria Restaurant. Pokud k nim rádi chodíte, je dost možné, že i právě vy jste byli v „testovacím týmu“ plesového menu. To je totiž výsledkem nejen dlouhého plánování na papíře, ale i poctivým servírováním a ochutnáváním od hostů restaurace, i od špiček gastronomického oboru.

Letos se na menu podílel i Zdeněk Pohlreich. A ten rozhodně doporučuje během večera nevynechat triumfální jehněčí kotletky s celerovým pyré, lanýžovým demi glace, ragú z hub a špenátu a pancettou. Milovníky masa nadchne pokrm s názvem Wagyu striploin steak A5. Je to vrchol luxusu mezi steaky, a to díky své nadstandardní kvalitě masa i unikátnímu způsobu chovu japonského skotu. Tento japonský steak si vás získá svou vynikající chutí, měkkostí a jemností masa. Označení A5 hlásí, že jde o nejvyšší kvalitu masa podle přísné japonské stupnice hodnocení. Pokud budete u masové degustace, rozhodně ochutnejte také teres major steak z hovězího irského skotu. Právě Irsko je totiž pověstné svojí kvalitní produkcí hovězího masa.

PROHLÉDNOUT SI PLESOVÉ MENU

Ochutnejte luxusní mořský svět

Nováčkem na plesovém menu je humr podávaný s mrkvovým pyré a lososovým kaviárem. Oblíbenou stálicí jsou například tygří krevety, mušle svatého Jakuba a boží halibut s jemnou lanýžovou omáčkou. Zapomenout nemůžeme ani na mořského velikána tuňáka v tempuře. Dámy a pánové, ponořte se do mořského světa díky Fish Station na Plese jako Brno.

Plesové menu si vás získá díky studené i teplé kuchyni. Nápadité předkrmy, grilovací stanice, sýrové a zeleninové bary a samozřejmě nejmilovanější dezerty, které by ocenily i vaše babičky.

Dámy a pánové, začtěte se ještě z pohodlí domova. Protože toto chce pořádnou taktiku na celovečerní degustaci! Dobrou chuť.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase...
Redakce GastroIN - 20. 02. 2024
Láskyplný, největší a jedinečný festival –⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠díky vám. To je Znojemské historické vinobraní v nové kampani pro 40. ročník,...
Redakce GastroIN - 19. 02. 2024
Padesát prodejců a burgermakerů, největší výběr burgerů, které ve střední Evropě kdy kdo dostal pod jednu střechu. Veletrh Motosal...
Reklama   •   Koupit reklamu