Dnes je 27. červenec 2024, svátek má Věroslav
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Gastronomická symfonie na Plese jako Brno Vytvořit článek
Gastronomická symfonie na Plese jako Brno
Redakce GastroIN - 24. 01. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Putování mezi chutěmi. Tradiční gastronomie, moderní pojetí. Celovečerní degustace těch nejlepších pokrmů, které mistři gastronomie chystali více než čtvrt roku. Řeč je o královském menu na letošním Plese jako Brno. Dámy a pánové, seznamte se s luxusním plesovým menu.

Catering na Plese jako Brno od prvního ročníku připravuje Valoria Restaurant. Pokud k nim rádi chodíte, je dost možné, že i právě vy jste byli v „testovacím týmu“ plesového menu. To je totiž výsledkem nejen dlouhého plánování na papíře, ale i poctivým servírováním a ochutnáváním od hostů restaurace, i od špiček gastronomického oboru.

Letos se na menu podílel i Zdeněk Pohlreich. A ten rozhodně doporučuje během večera nevynechat triumfální jehněčí kotletky s celerovým pyré, lanýžovým demi glace, ragú z hub a špenátu a pancettou. Milovníky masa nadchne pokrm s názvem Wagyu striploin steak A5. Je to vrchol luxusu mezi steaky, a to díky své nadstandardní kvalitě masa i unikátnímu způsobu chovu japonského skotu. Tento japonský steak si vás získá svou vynikající chutí, měkkostí a jemností masa. Označení A5 hlásí, že jde o nejvyšší kvalitu masa podle přísné japonské stupnice hodnocení. Pokud budete u masové degustace, rozhodně ochutnejte také teres major steak z hovězího irského skotu. Právě Irsko je totiž pověstné svojí kvalitní produkcí hovězího masa.

PROHLÉDNOUT SI PLESOVÉ MENU

Ochutnejte luxusní mořský svět

Nováčkem na plesovém menu je humr podávaný s mrkvovým pyré a lososovým kaviárem. Oblíbenou stálicí jsou například tygří krevety, mušle svatého Jakuba a boží halibut s jemnou lanýžovou omáčkou. Zapomenout nemůžeme ani na mořského velikána tuňáka v tempuře. Dámy a pánové, ponořte se do mořského světa díky Fish Station na Plese jako Brno.

Plesové menu si vás získá díky studené i teplé kuchyni. Nápadité předkrmy, grilovací stanice, sýrové a zeleninové bary a samozřejmě nejmilovanější dezerty, které by ocenily i vaše babičky.

Dámy a pánové, začtěte se ještě z pohodlí domova. Protože toto chce pořádnou taktiku na celovečerní degustaci! Dobrou chuť.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 26. 07. 2024
Spotřebitelská organizace dTest se po čase rozhodla opět porovnat situaci v českých a zahraničních obchodech. V centru jejího zájm...
Redakce GastroIN - 25. 07. 2024
Poslední červencovou sobotu, tedy 27. 7. 2024 to v Buchlovicích opět zavoní česnekem. Budou se zde konat tradiční česnekové slavno...
Redakce GastroIN - 25. 07. 2024
Letošní ročník Znojemského historické vinobraní obohatí speciální výstava fotografií z minulých ročníků, jejichž autorem je oceňov...