Dnes je 3. listopad 2025, svátek má Hubert
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Festival GASTRO SWEET FEST přinese ODBORNOU KONFERENCI s hvězdnou sestavou řečníků Vytvořit článek
Festival GASTRO SWEET FEST přinese ODBORNOU KONFERENCI s hvězdnou sestavou řečníků
Redakce GastroIN - před 8 hodinami    0 Líbil se vám tento článek?

Festival GASTRO SWEET FEST, který ve dnech 20. až 22. listopadu zamíří do hal letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA, přinese první den konání ODBORNOU KONFERENCI pro profesionály z mnoha pohostinských odvětví. Během celodenní konference vystoupí v tematických přednáškách odborníci s novinkami, trendy, zkušenostmi i tipy pro podnikatele z gastro oborů. Partnerem pro energetiku výstaviště PVA EXPO PRAHA je společnost PKV Build, s.r.o.

Odborná konference nabídne program pro majitele, provozovatele i zaměstnance kaváren, cukráren, bister a dalších podniků z pohostinství. Během konference se účastníci dozvědí, jaké inovace či výzvy pomohou k úspěchu v oboru či jaký je aktuální stav i perspektiva trhu. Seznámí se s inspirativními příběhy z praxe i případovými studiemi. Významní řečníci se představí nejen během přednášek, ale i v odborných debatách. Konferencí provede hosty i řečníky televizní moderátorka Andrea Antony.

Úvodním vstupem bude debata o budoucnosti oboru, vzdělávání a nové generaci s názvem Gastro-organismus. Miroslav Kubec a Tomáš Popp z Asociace kuchařů a cukrářů ČR se podívají na gastronomii jako na živý organismus a seznámí publikum s aktuálními trendy.

Jakub Lunter ze společnosti New Originals přijde přednášet na téma Trend, co se nezastaví. Přinese tipy, inspiraci i vhled do aktuálních trendů a seznámí účastníky s nenápadnou ingrediencí, která může být hvězdou menu i byznysu pro cukrárny, kavárny, pekárny a bistra.

Aktuálně o pekařském trhu, jeho inovacích i motivaci personálu přijde přednášet Bohuslav Hlavatý ze Svazu pekařů a cukrářů ČR. Posluchačům nabídne půlhodinu na téma Aby pekaři přežili, musí investovat do lidí a moderních technologií.

Na pekařskou přednášku naváže téma Gastro 4.0: Když technologie šetří čas, lidi i peníze, které přednese Matěj Hajský ze společnosti Dotykačka ČR. Nastíní otázky bezhotovostních transakcí, mobilního číšníka či řešení personální krize.

Kvalita kávy ve vašem podniku – malý detail, velký rozdíl je přednáška, kterou bude v PVA EXPO PRAHA prezentovat Kristián Kříž ze Specialty Coffee Association Czech Republic. Nastíní nový pohled na výběrovou kávu z pohledu profesionálů i jejich hostů.

Téma Gastro-faily: co (ne)dělat, když chcete přežít bude pilířem přednášky Vladimíra Tůmy ze společnosti Gastkom, který otevřeně promluví o tom, co v oboru (ne)funguje, a přinese inspiraci pro řízení gastro podniku.

Matěj Hajský z firmy Dotykačka ČR se bude věnovat tématu samoobslužných kiosků v praxi a v rámci své přednášky Gastro 4.0: Když technologie šetří čas, lidi i peníze uvede jako příklad bistro v pražské Stromovce.

Během odpoledne dojde také na debatu pod vedením Jiřího Boháče z České barmanské asociace nazvanou Čaj 2.0 – nový hráč v menu o hledání nových spojenectví, trendů a inspirace v gastronomii, o generaci Z a mileniálech coby tahounech nealko scény.

Konference se mohou zúčastnit návštěvníci festivalu bezplatně. Vzhledem k omezenému počtu míst je nutné se registrovat.

ODBORNÁ KONFERENCE je součástí programu festivalu GASTRO SWEET FEST, který propojí během tří listopadových dnů na jednom místě odvětví cukrářství, pekařství, svět kávy, vína, koktejlové mixologie i moderní bistro scény. V rámci festivalu se budou prezentovat tuzemské i zahraniční společnosti, které na svých expozicích nabídnou široké portfolio produktů, ale i technologií určených pro všechny směry segmentu pohostinství. K vidění bude vybavení pro cukrárny, kavárny a další obory HoReCa sektoru, bude možné vybrat si také ze surovin a sortimentu určeného pro domácí i profesionální využití.

Více na www.gastrosweetfest.cz.   



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 3 hodinami
Kdo by nemiloval dýně, s nimiž se v posledních letech – zejména na podzim – doslova roztrhl pytel. Nabízejí nekonečné možnosti v k...
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Barmani a barmanky z dvaadvaceti evropských zemí se od 26. do 30. října zúčastnili European Cocktail Championship konaném na palub...
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Na letošní výstavě dýní a dýňových aranžmá v Botanické zahradě hl. m. Prahy přibyla mimořádná novinka – dvojice giga dýní, které s...
Reklama   •   Koupit reklamu