Dnes je 14. září 2025, svátek má Radka
Úvod Aktuality Festival americké kuchyně se chýlí ke konci Vytvořit článek
Festival americké kuchyně se chýlí ke konci
Redakce GastroIN - 07. 08. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

7. 8. 2013 – PRAHA – Festival americké kuchyně Taste of America začal již 15. července. Končí za pár dní, 11. srpna 2013, do té doby se však dá objevit ještě spoustu nových chutí.

„Amerika je země neomezených možností, Sochy Svobody, Mickey Mouse, baseballu, Hollywoodu, ale i výborné a rozmanité kuchyně.“ Tak lákají organizátoři potencionální návštěvníky na festival. A mají pravdu. Na jídelním lístku totiž najdete poctivé burgery, šťavnaté steaky, pikantní pečená žebírka i tradiční americká snídaňová dobrota – lívance s javorovým sirupem.

Takové festivalové menu je opravdu pořádná porce. Například takové menu se skládá z předkrmu – kuřecích křídel v chilli-medové marinádě, křupavéých cibulových kroužků s blue cheese dipem a pikantní salsou. Jako hlavní chod je hovězí hamburger, podávaný v domácí křupavé bulce se sýrem cheddar, vypečenou slaninou, čerstvou zeleninou a domácími julienne hranolkami. Na závěr neodoláte čokoládovým brownies s domácí vanilkovou zmrzlinou. Ceny jsou festivalové, a tak vás celé toto nabušené menu vyjde na 390 Kč.

Podívejte se, které restaurace a steakhousy se zapojily do projektu: Argument Restaurant, Coyote Diners & Bar, Dock House, GreenYacht Hotel & Restaurant, Jáma Steakhouse, Peter's Burger Pub, Restaurace Bejzment, Restaurace Jáma, Restaurace Nad Jezerem, Restaurant Galerie, T.G.I. Friday's Anděl, T.G.I. Friday's Na Příkopě, Texas Steakhouse, True Blue Restaurant, U Emy Destinnové.

Lahodné chutě a vůně Ameriky můžete ve festivalových restauracích v Praze a Doksech zkoušet do konce týdne, tedy neděle 11. srpna.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu