Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Do vinařského „michelinského“ průvodce se opět dostala osmadvacítka moravských vín Vytvořit článek
Do vinařského „michelinského“ průvodce se opět dostala osmadvacítka moravských vín
Redakce GastroIN - 21. 11. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

25. 11. 2013 - Moravská a česká vína pravidelně dokazují, že patří mezi světovou elitu. Potvrzují to jednak opakované úspěchy na mezinárodních soutěžích, jednak také profesionální degustátoři, kteří každoročně vybírají tisícovku nejlepších vín celého světa do prestižní publikace 1000 Vins du Monde (1000 vín světa). I letos se tam probojovalo celkem 28 vín z České republiky. Milovníkům kvalitního vína slouží publikace jako průvodce těmi nejlepšími světovými víny, podobně jako si gurmáni listují michelinským průvodcem.

Cenné kovy z četných návštěv zahraničních soutěží už se staly mezi moravskými a českými vinaři téměř samozřejmostí. Vedle medailí na lahvích je tak publikace 1000 Vins du Monde dalším vodítkem, jak se zorientovat v široké nabídce moravské a české vinařské produkce. „Zařazení do publikace 1000 Vins du Monde vnímají moravští a čeští vinaři samozřejmě velmi pozitivně. Díky prestižnímu vinařskému průvodci mohou očekávat zvýšený zájem o svá vinařství, a to jak v podobě lepších prodejů zmíněných vín, tak jako turistických cíle,“ komentoval mezinárodní úspěch našeho vinařství ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra.

1000 Vins du Monde vychází v návaznosti na 19. ročník prestižní mezinárodní soutěže vín Vinalies Internationales, které se v Paříži pravidelně účastní moravská a česká vína za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 3 hodinami
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Reklama   •   Koupit reklamu