Dnes je 1. listopad 2025, svátek má Felix
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Do hospod míří Velikonoční Krasličák Vytvořit článek
Do hospod míří Velikonoční Krasličák
Redakce GastroIN - 27. 03. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

27. 3. 2013 - Milovníci piva, radujte se! Do hospod míří Zelený a Červený Krasličák, piva uvařená jihlavskými pivovarníky speciálně na Velikonoce. Hospodský vám je načepuje každé zvlášť nebo dohromady jako dvoubarevný zeleno-červený Velikonoční Krasličák.

Zelený Krasličák  je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Hospodští jej čepují samostatně zejména na Zelený čtvrtek, který letos připadá na 28. březen 2013. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Dvoubarevný efekt Velikonočního Krasličáku vytváří přímo před očima hostů mistr výčepní. Aby byl výsledek stoprocentní, je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem.

V jihlavském pivovaru uvařili Velikonoční Krasličák již po čtvrté, jeho popularita mezi spotřebiteli rok od roku roste. „Letos jsme Krasličák stočili do více než čtyř tisíc sudů, to je o polovinu více než loni. Roste tak i počet hospod, které Krasličák čepují,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek pivovaru v Jihlavě.

Velikonoční Krasličák bude od 28. března až do vyčerpání zásob čepovat více než tisíc hospod po celé republice. Zhruba polovina z nich je zapojena do programu Cesta pivních znalců – jejich seznam je publikován na www.cestapivnichznalcu.cz.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Barmani a barmanky z dvaadvaceti evropských zemí se od 26. do 30. října zúčastnili European Cocktail Championship konaném na palub...
Redakce GastroIN - před 23 hodinami
Na letošní výstavě dýní a dýňových aranžmá v Botanické zahradě hl. m. Prahy přibyla mimořádná novinka – dvojice giga dýní, které s...
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Mezi krásy podzimu patří i nové, mladé víno. Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II., kdy bylo zvykem na d...
Reklama   •   Koupit reklamu