Dnes je 22. prosinec 2025, svátek má Šimon
Úvod Aktuality Do hospod míří Velikonoční Krasličák Vytvořit článek
Do hospod míří Velikonoční Krasličák
Redakce GastroIN - 27. 03. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

27. 3. 2013 - Milovníci piva, radujte se! Do hospod míří Zelený a Červený Krasličák, piva uvařená jihlavskými pivovarníky speciálně na Velikonoce. Hospodský vám je načepuje každé zvlášť nebo dohromady jako dvoubarevný zeleno-červený Velikonoční Krasličák.

Zelený Krasličák  je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Hospodští jej čepují samostatně zejména na Zelený čtvrtek, který letos připadá na 28. březen 2013. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Dvoubarevný efekt Velikonočního Krasličáku vytváří přímo před očima hostů mistr výčepní. Aby byl výsledek stoprocentní, je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem.

V jihlavském pivovaru uvařili Velikonoční Krasličák již po čtvrté, jeho popularita mezi spotřebiteli rok od roku roste. „Letos jsme Krasličák stočili do více než čtyř tisíc sudů, to je o polovinu více než loni. Roste tak i počet hospod, které Krasličák čepují,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek pivovaru v Jihlavě.

Velikonoční Krasličák bude od 28. března až do vyčerpání zásob čepovat více než tisíc hospod po celé republice. Zhruba polovina z nich je zapojena do programu Cesta pivních znalců – jejich seznam je publikován na www.cestapivnichznalcu.cz.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Redakce GastroIN - 18. 12. 2025
Před sto lety vytvořil světoznámý sochař Albín Polášek svou první dřevěnou podobu boha Radegasta. Dílo vzniklo v létě roku 1925 bě...
Redakce GastroIN - 18. 12. 2025
Mladá sommelierka Laura Juričková z druhého ročníku oboru číšník zazářila na prestižní sommelierské soutěži Brněnský Vánoční pohár...
Reklama   •   Koupit reklamu