Dnes je 19. květen 2025, svátek má Ivo
Úvod Aktuality Dočesná 2019 přivedla do pivovaru přes 2.500 česačů chmele Vytvořit článek
Dočesná 2019 přivedla do pivovaru přes 2.500 česačů chmele
Redakce GastroIN - 02. 09. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

05. 09. 2019 - PŘEROV - Poslední srpnová sobota přivítala v pivovaru Zubr více než 2.500 návštěvníků Dočesné.

Letos se akce již podruhé konala přímo v prostorách pivovaru, kde na všechny čekala výzva v česání chmele, hudební program a samozřejmě pivo Zubr včetně dvou speciálů, kterého se letos vypilo více než 6.640 půllitrů.

„Dočesná pro nás v Zubru znamená nejen každoroční loučení s létem. Je pro nás i návratem k tradicím, kdy můžeme našim návštěvníkům ukázat poctivou práci a péči, kterou do výroby našich piv dáváme. Už se těšíme na další ročníky,“ shrnul průběh Dočesné ředitel pivovaru Tomáš Pluháček.

K ručnímu česání chmele zahrála návštěvníkům řada kapel. Hudební program odstartoval krátce po otevření pivovaru ve 13:30 hodin a vyvrcholil večerním koncertem skupiny Buty. Program během dne zpestřila i vystoupení Železného Zekona a soutěže s pivní tématikou.

Text: ARISTON PR, redakčně kráceno



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 11 hodinami
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...
Redakce GastroIN - 15. 05. 2025
Nefiltrovaný ležák Broumy zvítězil v kategorii kellerbier na světovém World Beer Cupu – soutěži, která je považována za olympiádu...