Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Bloggeři poradí, kde se dobře najíst za stravenku Vytvořit článek
Bloggeři poradí, kde se dobře najíst za stravenku
Redakce GastroIN - 21. 10. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

21. 10. 2013 - PRAHA - I za stravenku se dá dobře a kvalitně naobědvat. Nevěříte? Důkazem je unikátní projekt Dobrý oběd za stravenku společnosti Chèque Déjeuner, kde foodbloggeři s pomocí svých chuťových pohárků hodnotí kvalitu polední nabídky stravovacích zařízení z celé ČR.

Existuje řada blogů o jídle, ale žádný foodblogger se nezabývá výhradně hodnocením nabídky v době oběda. Kulinářskou a také spotřebitelskou mezeru se proto rozhodla zaplnit mezinárodní společnost zaměřující se na stravování zaměstnanců Chèque Déjeuner, která přichází s nápaditým projektem Dobrý oběd za stravenku. Ten chce uživatelům stravenek ukázat, že i na opravdu skvělé jídlo stačí jedna stravenka. Optimální nominální hodnota stravenky pro rok 2013 je 100 Kč, a tedy i cena recenzovaných menu je nastavena na tuto částku.

Cestu ke kvalitnímu obědovému menu hledají pro zaměstnance ostřílení foodbloggeři, kteří si potrpí na chutné a správně naservírované pokrmy. Patnáct přispěvatelů jídlo do slova a do písmene spojuje. Jde však o rozmanitou skupinu: vystudovaného potravinového technologa, módní návrhářku či budoucí psycholožku. Jednou z bloggerek je i gymnazistka Barbora Kravková, jež se jídlu věnuje od 16 let a píše blog Cherries on top. „Podílet se na Dobrém obědě za stravenku je pro mě velkou výzvou. Často totiž řeším problém, kde se najíst kvalitně za odpovídající cenu,“ poukazuje mladá bloggerka na těžiště celého projektu.

Kategorie i pro „blafy“

Recenze na adrese www.dobryobedzastravenku.cz pochopitelně nemusí být pokaždé pozitivní. Proto na stránkách existuje sekce TOP blafy, kde lze vidět špatné zkušenosti hodnotitelů. „Jídlo bylo naprosto nedochucené, všude přebytek sterilované zeleniny… Za tu cenu? Hrůza!“ vzpomíná blogger Josef Drábek na nemilé překvapení na pražském Smíchově. Účelem je varovat návštěvníky webu a zároveň motivovat hostinské k nápravě. Pravým opakem je pak rubrika TOP oběd.

Na webu přibývá každý všední den jedna nová recenze. Čtenáři se kromě kvality oběda dozvědí o podnicích i další užitečné informace. Zda například vracejí na stravenky, jestli je možnost využít dětský koutek nebo zda vám nabídnou k obědovému menu kohoutkovou vodu zdarma. Chèque Déjeuner tím chce „stravenkářům“ poskytnout maximální možný servis. „My v Chèque Déjeuner věříme, že se i u nás v republice dá v poledne najíst tak, aby z toho měl člověk příjemný pocit a zážitek a zároveň zaplatil rozumnou cenu. Pokud takový podnik najdeme, rádi jeho snahu na Dobrém obědě oceníme,“ uzavírá Etela Fiantová, vedoucí oddělení marketingu a komunikace Chèque Déjeuner.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu