Dnes je 10. listopad 2025, svátek má Evžen
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Bernard ocenil poctivé řemeslo Vytvořit článek
Bernard ocenil poctivé řemeslo
Redakce GastroIN - 05. 11. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Poctivě načepované pivo je vizitkou dobrého hostinského. A právě těm, kteří svému řemeslu rozumějí a snaží se podávat co nejlépe ošetřené a perfektně načepované pivo, uděluje Rodinný pivovar Bernard certifikáty kvality. Provozovatelé dostávají i velké bronzové plakety, kterými mohou označit svoje podniky.

 

„Nejde jen o informaci na dveřích. Certifikát je závazkem vůči hostům, že v této provozovně dostanou pivo v nejlepší možné kondici,“ říká spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Z naší strany nejde o jednorázovou odměnu, je to symbol dlouhodobého partnerství,“ doplňuje Bernard. „Chceme, aby se hosté vraceli tam, kde vědí, že dostanou dobře ošetřené pivo. To je dobré pro ně, pro hostinské i pro nás,“ dodává vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.

 

Systém certifikace vznikl jako součást dlouhodobé snahy pivovaru zvyšovat úroveň čepování v českých hospodách. Pivovar podnikům poskytuje nejen poradenství a školení, ale i technickou a marketingovou podporu. Sleduje se přitom celá cesta piva – od správného skladování přes údržbu výčepního zařízení až po způsob čepování a péči o hosta. Letos v létě pivovar otevřel přímo ve svém areálu i školicí středisko, kde se mohou jak začínající tak zkušení výčepní zdokonalovat ve svém řemesle.

 

Zástupci nově oceněných podniků si své certifikáty převzali přímo v návštěvnickém centru Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci z rukou spolumajitelů pivovaru Josefa Vávry a Stanislava Bernarda.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 4 hodinami
Už 15. a 16. listopadu se do Prahy vrací Prague Coffee Festival – největší kávová událost v Česku, která letos propojí výběrovou k...
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Praha se ve dnech 20.–22. listopadu stane centrem nejen cukrářské a gastronomické scény, ale také špičkové výběrové kávy. Specialt...
Redakce GastroIN - 08. 11. 2025
Celý svět si v sobotu 8. listopadu 2025 připomíná mezinárodní Den Vína zodpovědně (Wine in Moderation Day). K této celosvětové ini...
Reklama   •   Koupit reklamu