Dnes je 13. září 2025, svátek má Lubor
Úvod Aktuality BERNARD jenom letos investuje téměř 100 milionů do rozvoje Vytvořit článek
BERNARD jenom letos investuje téměř 100 milionů do rozvoje
Redakce GastroIN - 10. 07. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

10. 7. 2013 - HUMPOLEC - Rodinný pivovar Bernard připravil řadu investic, jejichž celková hodnota jenom v letošním roce dosáhne téměř 100 milionů korun.

Loňský rekordní výstav téměř 213 tis. hl. nepasterizovaného piva nás nutí k realizaci dalšího rozvoje kapacity pivovaru“, říká Zdeněk Mikulášek, tiskový mluvčí pivovaru a dodává: „V letošním roce proto zrealizujeme přístavbu sklepů pro rozšíření oddělení přetlačných tanků, ve kterých čeká hotové pivo na stáčení do lahví a sudů. Objem přetlačných tanků stoupne o 5 600 hl. piva. Současně posilujeme příkon elektrické energie do pivovaru a budujeme novou rozvodnu elektrické energie, abychom zajistili dostatečný příkon pro nová technologická zařízení, především pro posílení chlazení. Mezi ostatní investice patří např. rekonstrukce sklepů pro rozšíření kvasničného hospodářství, využití odpadního tepla ze vzduchového kompresoru, další úpravy lahvovny či  nákup potřebných obalů a další.

Rodinnému pivovaru Bernard loni meziročně vzrostl hospodářský výsledek na 52 milionů Kč. Tržby za pivo stouply o 4,6 procenta na 391,5 milionů Kč. Pivovar dlouhodobě zvyšuje výstav a daří se mu snižovat náklady. Díky tomu se ziskovost pivovaru dostala na 12,7 procenta oproti loňskému roku, kdy byla 11,75 procenta.  Kromě sedmi druhů nepasterizovaného piva BERNARD vaří i nealkoholická piva a ovocné nealkoholické nápoje na bázi piva. Loni jich bylo vyrobeno 20.525 hektolitrů. Trvale roste podíl prodeje sudového piva, v roce 2012 to bylo téměř 62 procent. Export se podílí 18 procenty, největším partnerem je Slovensko. Přes nepřízeň počasí v březnu letošního roku si pivovar zachoval trend a za první čtvrtletí výstav meziročně vzrostl o 4 procenta.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu