Dnes je 21. září 2025, svátek má Matouš
Úvod Aktuality Barmanem roku 2015 se stal Tomáš Melzer Vytvořit článek
Barmanem roku 2015 se stal Tomáš Melzer
Redakce GastroIN - 02. 04. 2015    0 Líbil se vám tento článek?

3. 4. 2015 – Starý Plzenec - Nejlepší barmani z České republiky se 22. března sešli na prestižní soutěži Grand Prix CBA 2015 Bohemia Sekt Cocktail Competition. Po vyrovnaném souboji elity se tím nejlepším nakonec stal Tomáš Melzer z Hemingway Baru.

Do soutěže bylo nominováno celkem 22 barmanů, jejichž klíčovým úkolem bylo namíchat jeden sparkling koktejl s Bohemia Sektem a jeden libovolný dle vlastní fantazie. Všichni zúčastnění ukázali v boji o titul své nejlepší dovednosti a obrovské nasazení. Po náročném dni nakonec Česká barmanská asociace vyhlásila absolutního vítěze, kterým se stal Tomáš Melzer se svými koktejly August breakfast a Hanky švestky.

„Sešla se tu opravdu velká konkurence, mnohých ze zkušených soupeřů si osobně velmi vážím a jsem samozřejmě velmi rád, že pro tentokrát si mohu zrovna já odnést toto významné ocenění,“ říká vítěz Tomáš Melzer.

Nominace dvaadvaceti nejlepších barmanů, z nichž se všichni soutěže zúčastnili, dokazuje, že se v České republice skrývá mnoho talentů. „Naše barová scéna je opravdu na vysoké úrovni, máme úspěchy v zahraničí a Češi i Slováci jsou tam velmi ceněni,“ doplňuje Tomáš Melzer, který se začal této profesi věnovat v 16 letech.

„I další ročník Bohemia Sekt Cocktail Competition dokázal, že Bohemia Sekt nepatří jen do vinotéky, ale také na bar. I letos jsme byli nadšeni jak dále je možné s „bohemkou“ originálně  a kreativně pracovat,“ okomentoval soutěž Martin Fousek, marketingový ředitel společnosti BOHEMIA SEKT.

Bohemia Sekt Cocktail Competition se každoročně koná v rámci konference České barmanské asociace, na které jsou nominováni ti nejlepší barmani z České republiky.

Koktejly Tomáše Melzera:

AUGUST BREAKFATS

20 ml ibiškový likér

10 ml broskvový likér Cartron

10 ml čerstvá citronová šťáva

5 ks malin

Dolít Bohemia Sekt Prestige Chardonnay Brut

Ozdoba: jedlé květy

HANKY ŠVESTKY

30 ml slivovice Vizovická ročníková

30 ml Cocchi Vermouth di Torino infuzované švestkami a kořením

2 zástřiky fernet

Ozdoba: uzenina s domácím dipem



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 09. 2025
Osm výčepních z Polska, Švédska, Maďarska či Španělska úspěšně dokončilo intenzivní čtyřdenní školení v plzeňském pivovaru. V rámc...
Redakce GastroIN - 18. 09. 2025
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Reklama   •   Koupit reklamu