Dnes je 29. červen 2025, svátek má Petr a Pavel
Úvod Aktuality 6 tipů pro romantický piknik Vytvořit článek
6 tipů pro romantický piknik
Redakce GastroIN - 23. 08. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

23. 8. 2013 - PRAHA - Láska prochází žaludkem a na čerstvém vzduchu lépe chutná. Proto je piknik na louce nebo na kraji lesa zajímavým zpestřením i pozdně letních dní, které vybízejí k výletům a novým zážitkům. Přinášíme několik tipů společnosti Brabantia, které vám pomohou piknik lépe zorganizovat a vyhnout se nepříjemným překvapením.

Piknik naplánujte jednoduchý a zajímavý

Pokud opravdu stojíte o to, aby váš piknik byl úspěšný, plánujte jej s dostatečným předstihem. Vyberte předem vhodné místo, naplánujte cestu a připravte dostatečně pestré menu. Když na kopci s krásným výhledem do krajiny, po příjemné procházce lesem, nabídnete své drahé polovičce její oblíbenou pochutinu, uspějete.

Nepodceňujte vybavení

„Do prostorného proutěného koše byste kromě oblíbené značky vína, dobrého nealko nápoje a skleniček, měli přibalit deku, ideálně i ubrus, ubrousky, misky na nejrůznější pochutiny a příbory pro pohodlnou manipulaci. Jistě se hodí i chladič na víno a určitě nezapomeňte vývrtku a otvírák lahví. Hodit se může i ohřívač jídla na svíčku,“ radí Martin Noha ze společnosti Brabantia.

Vyhněte se problematickým potravinám

Pokud nebudete transportovat potraviny v přenosné ledničce, doporučujeme vyhnout se potravinám, kterým se nedaří v teple, jako jsou máslo nebo zmrzlina.

Připravte si „mokrou variantu“

K dobrému plánu patří i řešení varianty, kdy vám počasí nebude přát. Pokud se dokážete elegantně vypořádat s nepřízní počasí, získáte bonusové body.

Několik věcí, které piknik mohou zachránit nebo výrazně vylepšit

I když si možná myslíte, že nebudou potřeba, přibalte: repelent, vlhčené ubrousky a svíčku se sirkami.

Nechte si připravit piknik na klíč

Pokud chcete mít celý piknik připravený v nejvyšší kvalitě a bez práce na klíč, využijte služeb krkonošského hotelu Grund Resort Golf&Ski, kde vám vše připraví od deky až po vývrtku na víno a navíc v krásných krkonošských kulisách.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 26. 06. 2025
Vana na chlazení pivních sklenic, která se díky nově instalované elektronice umí sama napustit či vypustit, kontroluje teplotu a p...
Redakce GastroIN - 25. 06. 2025
Zájem o česká a moravská vína projevilo téměř 200 japonských odborníků z řad someliérů, obchodníků, novinářů i dovozců. Stalo se t...
Redakce GastroIN - 24. 06. 2025
Je v Německu levněji než u nás? Na sklonku května proběhla českými médii zpráva o velkém zlevňování v německých řetězcích. Vše zač...