
27. 12. 2013 – Silvestr klepe na dveře, a aby rozloučení se starým rokem a přivítání toho nového mělo říz, připravili jsme pro vás tipy na míchané drinky. Objevte kouzlo Coco Caipirissima, Rosmery Rum Sour nebo White Cuban.
COCO CAIPIRISSIMA
Suroviny potřebné na přípravu:
- Rum Havana Club 3 Aňos
- čerstvá limetka
- hnědý cukr
- kokosové pyré
- strouhaný kokos
- ledová tříšť
Postup:
Na skleničku typu rock si uděláme pomocí Malibu a strouhaného kokosu, krásnou širokou kokosovou krustu. Pak do skleničky vložíme čtyři měsíčky limety, třtinový cukr a cukrovo-limetový sirup. Vše rozmačkáme mudlerem a nasypeme ledovou tříšť. Dávkujeme 3cl kokosového pyré Monin a 5cl Rum Havana Club 3 Aňos. Vše promícháme barovou lžící. Dosypeme ledovou tříští a dáme brčka. Nahoru položíme ledový košíček do kterého vkládáme měsíček limety a sypeme kokosem.
ROSEMARY RUM SOUR
Suroviny potřebné na přípravu:
- Rum Havana Club 3 Aňos Infusion Rosemary
- Sour Mix
- čerstvý sirup
- oříškový sirup
- čerstvý rozmarýn
- ořechy
- citrónové chipsy (měsíčky citrónu)
- ledová tříšť
Postup:
Do vychlazené sklenice typu rock vložíme ledovou tříšť a dávkujeme ingredience. Začneme 2 cl oříškového sirupu Giffard, 3cl čerstvé citronové štávy, 3cl sour mix a 4cl rumu Havana Club 3 Aňos infusovanou rozmarýnem. Vše promícháme barovou lžící. Dosypeme ledovou tříšť a dáme brčka. Zdobíme větvičkou čerstvého rozmarýnu, sušeným citronovým chipsem a vytvoříme si pomocí lisu na ovoce ledový košíček, do kterého vkládáme čtyři lískové oříšky. Drink je osvěžující a chuť lehce nasládlá spíš kyselejší s oříškovým a rozmarýnovým nádechem.
WHITE CUBAN
Suroviny potřebné na přípravu:
- Rum Havana Club Especial
- Káhlua
- smetana
- kávová zrnka
- kousky kvalitní čokolády
Postup:
Míchací sklenici si naplníme ledovou tříští, vychladíme a scedíme přebytečnou vodu. Na ledovou tříšť dávkujeme 3cl Káhlua – kávový likér a 3cl Rum Havana Club Especial a vymícháme to barovou lžící. Poté scedíme do vychlazené koktejlky. Nahoru pomalu nalijeme našlehanou smetanu tak, aby se nám vrstvy nespojily. Zdobíme kávovými zrnky a domácí lámanou čokoládou. Drink se pije plnými doušky a krásně se vám pojí obě vrstvy. Je to dezertní koktejl, vhodný po jídle.
Autor receptů: barman Petr Slovák

