Dnes je 15. září 2025, svátek má Jolana
Úvod Aktuality Škola čepování, originální vánoční dárek Vytvořit článek
Škola čepování, originální vánoční dárek
Redakce GastroIN - 06. 12. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

6. 12. 2013 - PRAHA - Plzeňský Prazdroj inspiruje k originálním vánočním nákupům. Jedinečným zážitkem a vhodným dárkem nejen pro muže je Škola čepování v Pilsner Urquell Galerii & Brand Store v Praze na Malé Straně, kde se zájemci mohou naučit správně čepovat pivo.

Originální vánoční dárek – Školu čepování Pilsner Urquell – nabízí stylová galerie a značkový obchod Pilsner Urquell, U Lužického semináře 11 na Malé Straně v Praze. „Příznivcům dobrého piva by rozhodně neměla uniknout příležitost vyzkoušet si pod odborným dohledem, jak správně načepovat půllitr plzeňského. Mnozí nemají tušení, jaké detaily při čepování mohou mít vliv na chuť piva, od dokonalé čistoty pivního skla až po různé techniky čepování. Přijďte se detailně seznámit s řemeslem výčepních a vychutnat si dobrou plzeň při posezení ve sklípku,“ zve k netradičnímu zážitku plzeňský sládek Václav Berka.

01164-cepovani_piva_obsluha.jpg

Během hodinového programu čeká zájemce komentovaná prohlídka expozice o příběhu piva Pilsner Urquell, jeho 171 let dlouhé historii a významu pro světové pivovarnictví, ale také o jeho unikátním varním postupu a prvotřídních surovinách. Pod vedením odborníka se v rámci školy čepování seznámíte se správnými zásadami čepování. Především se ale přesvědčíte, jak mohou různé styly čepování – hladinka, šnyt, čochtan či mlíko – významně ovlivnit chuť piva dle gusta a preferencí zákazníka. Cena programu je 200 Kč za osobu a termíny pro individuální návštěvníky najdete na www.galerie.pilsner-urquell.cz/zazijte.

01164-cepovani_piva_PU.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 9 hodinami
Na náměstí Míru ve Zlíně propukne o víkendu 20. a 21. září další ročník oblíbeného Food Truck Festivalu. Dva dny budou patřit vůní...
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Reklama   •   Koupit reklamu