Dnes je 19. září 2025, svátek má Zita
Úvod Aktuality Ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla získal prestižní ocenění Hoteliér roku 2014 Vytvořit článek
Ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla získal prestižní ocenění Hoteliér roku 2014
Redakce GastroIN - 25. 11. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

26. 11. 2014 - VELKÉ KARLOVICE – Resortu Valachy Velké Karlovice se dostalo významného ocenění. Při předávání Výročních cen Asociace hotelů a restaurací České republiky, které se konalo v pátek 21. listopadu v Praze, obdržel ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla prestižní ocenění Hoteliér roku 2014.

Asociace ceny uděluje hoteliérům a restauratérům, kteří „svou profesionální úrovní mohou být příkladem kolegům v oboru“. V oblasti vedení hotelů je udílena zvlášť pro řetězcové a zvlášť pro nezávislé hotely. Tomáš Blabla ji obdržel v kategorii nezávislých hotelů. V minulých sedmi ročnících tato cena putovala převážně do Prahy či Karlových Varů.

„Velmi si tohoto ocenění vážím. Vnímám ho jako výraz uznání pro všechny zaměstnance našeho Resortu Valachy za jejich každodenní práci, která konkrétně v našem regionu Valašska není zrovna jednoduchá a díky níž jsme se v posledních letech dokázali dostat do povědomí návštěvníků i odborné veřejnosti. Je to pro nás velký závazek i do budoucna,“ konstatoval po vyhlášení výsledků Tomáš Blabla.

Šestatřicetiletý Tomáš Blabla řídí trojici hotelů Resortu Valachy - Spa hotel Lanterna****, wellness hotel Horal***+ a hotel Galik** ve Velkých Karlovicích - od roku 2008.

V oboru působí celkem 20 let a do své současné pozice se propracoval přes různé profese hotelových a restauračních provozů. Vyučil se jako kuchař-číšník, během následného studia Střední hotelové školy ve Zlíně a Vysoké školy hotelové v Praze získával praktické zkušenosti při stážích v provozech hotelových kuchyní, restaurací i recepcí v České republice i zahraničí. Po ukončení bakalářského studia rok pracoval v Mnichově u společnosti Bernard Hoffman, která zajišťovala catering akcí pro tehdejšího bavorského ministerského předsedu Edmunda Stoibera, a následně šest let spolupracoval na pozicích head sommeliéra a trenéra personálu gastro provozů ve společnosti Bacchus.

V Resortu Valachy začal v roce 2008 působit v situaci, kdy byla dokončena rekonstrukce Spa hotelu Lanterna, připravovala se modernizace hotelu Horal včetně stavby nové ubytovací rezidence, termálních bazénů a golfového hřiště a v této souvislosti vznikl požadavek stabilizovat služby na čtyřhvězdičkovou úroveň a povýšit úroveň gastronomie.

Dnes Resort Valachy dosahuje dle jednotlivých hotelů průměrné obsazenosti až 75 %. Ročně jej navštíví cca 60 tisíc ubytovaných hostů, k tomu měsíčně až 10 tisíc jednodenních návštěvníků relaxačního centra Wellness Horal, restaurací, Ski areálu Razula, firemních či doprovodných akcí. Díky vysoké úrovni služeb si resort udržuje 60% stálé klientely, noví hosté sem přijíždějí nejčastěji na základě referencí pravidelných návštěvníků.

V roce 2008, při příchodu Tomáše Blably, měl Resort Valachy 100 zaměstnanců, v současné době zde působí 180 zaměstnanců deseti národností (mj. díky angažmá masérů z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Turecka). V roce 2008 činily tržby resortu 75 milionů korun, letos se očekávají ve výši 140 milionů korun.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Redakce GastroIN - 16. 09. 2025
Jubilejní 40. ročník Znojemských historických slavností proměnil město v pulzující centrum vína, historie a hudby. Největší festiv...
Reklama   •   Koupit reklamu