Dnes je 19. červen 2025, svátek má Leoš
Úvod Aktuality Český barmanský James Bond na Valašsku Vytvořit článek
Český barmanský James Bond na Valašsku
Redakce GastroIN - 16. 10. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

16. 10. 2012 - VELKÉ KARLOVICE - Ve dnech 5.-7.10.2012 proběhl ve Velkých Karlovicích v údolí Leskové již 4. ročník Karlovského gastrofestivalu. Tato událost přilákala do Velkých Karlovic přibližně 10 tisíc příznivců dobrého jídla a pití.

Již druhým rokem byly do programu Karlovského gastrofestivalu zařazeny barmanské večery, které proběhly v Cocktail baru hotelu Lanterna. Uskutečnily se pod záštitou společnosti Jan Becher Pernod Ricard a proto asi nikoho nepřekvapí, že průvodcem těmito večery byl Alexander Mikšovič.

Téma prvního večera “Champagne Night - Perrier Jouet a G.H. Mumm" přilákalo do cocktail baru přibližně 50 účastníků, kteří tento večer ochutnali v rámci řízené degustace např: G.H. Mumm Brut Cordon Rouge, Perrier Jouet Grand Brut, Perrier Jouet Grand Brut Rose, Perrier Jouet Belle Epoque 2004 Brut. Večer zpestřila i mixologická část, kterou si připravil barman Petr Novotný.

Sobotní večer "Havana Club Night” byl rovněž v režii Alexandra Mikšoviče. Hostům postupně obsluha servírovala šest vzorků rumů Havana Club okořeněné o komentář předního odborníka. Výměna proběhla pouze za barovým pultem, kde se druhý večer postavil barman Petr Slovák, aby z prezentovaných rumů umíchal několik speciálních cocktailů.

Po oba večery doplňovala dobré pití především skvělá atmosféra. Český barmanský James Bond ve spolupráci s barmany cocktail baru Lanterna vytvořili opravdu nezapomenutelnou událost.

Text a foto: Petr Slovák



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Společnost Kofola ČeskoSlovensko rozšiřuje své zemědělské aktivity a oznamuje vstup do dalšího kávového regionu světového významu....
Redakce GastroIN - 17. 06. 2025
V zámku Vranov nad Dyjí se bude konat ji 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum - Czech International Wine Competition 2025. P...
Redakce GastroIN - 16. 06. 2025
Teplé letní večery jsou tady. Co tak si dát svěží drink, který osvěží a zároveň nezpůsobí těžkou hlavu? Nechte se inspirovat… Nep...