Dnes je 19. září 2025, svátek má Zita
Úvod Aktuality Čerstvé šťávy UGO od Kofoly zabodovaly na mezinárodní výstavě „Země živitelka“ Vytvořit článek
Čerstvé šťávy UGO od Kofoly zabodovaly na mezinárodní výstavě „Země živitelka“
Redakce GastroIN - 21. 10. 2014    0 Líbil se vám tento článek?

24. 10. 2014 - Čerstvé šťávy UGO získaly v rámci letošního 41. ročníku mezinárodní výstavy „Země živitelka“ pro Kofolu hned dvě ocenění. V soutěži o nejlepší vystavený exponát udělili organizátoři výstavy ovocným a zeleninovým šťávám UGO prestižní „Zlatý klas s kytičkou“ pro výrobky, které splňují i náročná ekologická kritéria. Kromě toho uspělo UGO i v soutěži Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářské výrobky.

Výstava Země živitelka patří mezi nejžádanější výstavy v naší zemi. Její 41. ročník navštívilo letos okolo 100 000 lidí a počet vystavovatelů přesáhl hranici 600 subjektů. „Zlatý klas“, který oceňuje špičkové výrobky a novinky z několika oblastí, je jednou z nejtradičnějších soutěží celé výstavy. Právě v ní zabodovaly čerstvé šťávy UGO naplno, když získaly nejvyšší ocenění „Zlatý klas s kytičkou“ pro výrobky, které kromě kvality splňují i náročná ekologická kritéria. Ze všech 34 přihlášených exponátů obdržely tuto cenu letos pouze tři. Jedním z nich se stala nová litrová láhev nepasterované šťávy UGO Mrkev a jablko, kterou porotci označili za velmi vhodnou pro zdravou výživu.

Odborná porota u produktu vyzdvihla především použití domácích surovin a technologickou kvalitu zpracování. „To, že se UGO stalo jedním ze tří oceněných produktů, potvrzuje jeho výjimečnost. Díky použití unikátní výrobní technologie paskalizace a pečlivému výběru surovin se UGO vymyká jakémukoli standardnímu zařazení. Je to zcela nová kategorie nepasterovaných ovocných
a zeleninových šťáv, které mají stejné parametry jako šťáva právě vymačkaná a navíc spotřebitelům přinášejí komfort v podobě 4 týdnů trvanlivosti při uchování v chladu,“ vysvětluje Martin Klofanda, brand manažer značky UGO.

UGO přesvědčilo odborníky nejen špičkovou kvalitou, ale i inovativním přístupem. Potvrzuje to druhá cena, kterou UGO získalo v soutěži o nejlepší inovativní potravinářský výrobek. V rámci ní jsou hodnoceny různé aspekty inovací, stejně tak i kvalita či výživová hodnota výrobku. Cenu prezidenta Potravinářské komory ČR získala Kofola rovnou za tři druhy ovocných a zeleninových šťáv: UGO Mrkev a jablko, UGO Pomeranč a UGO Řepa a jablko.

Ugo



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Spousta historické zábavy a bohatý doprovodný program, takový je Svatováclavský festival. Dvacátý pátý ročník největší a nejoblíbe...
Redakce GastroIN - 17. 09. 2025
Moravští a čeští vinaři si připsali další významný úspěch na prestižní mezinárodní soutěži vín, tentokrát na letním hodnocení 21....
Redakce GastroIN - 16. 09. 2025
Jubilejní 40. ročník Znojemských historických slavností proměnil město v pulzující centrum vína, historie a hudby. Největší festiv...
Reklama   •   Koupit reklamu