Dnes je 12. září 2025, svátek má Marie
Úvod Aktuality Ze Zlína do anglických restaurací. Úspěch zlínské studentky Vytvořit článek
Ze Zlína do anglických restaurací. Úspěch zlínské studentky
Redakce GastroIN - 07. 04. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

8. 4. 2013 - ZLÍN - Studenti Střední školy gastronomie a obchodu Zlín se v rámci projektu celoživotního vzdělávání Leonardo da Vinci podporovaného a financovaného Evropskou Unií zúčastnili pracovní stáže ve Velké Británii ve městě Plymouth na jihozápadním pobřeží Anglie.

Tato pracovní stáž probíhala od 3. do 16. března 2013 v místních restauracích a hotelech. Studenti měli možnost seznámit se s typickou  anglickou gastronomií a zároveň se zdokonalit  i v anglickém jazyce.   Vedli si velmi úspěšně a mnozí z nich získali potřebné kontakty a pozvání přijet opět do města Plymouth a pracovat zde v letních měsících.

00680-P1040700.jpg

Nejvíce však musíme vyzvednout úspěch naší studentky Radky Horké z nástavbového studia gastronomie, která měla možnost předvést své schopnosti z oblasti fruit carvingu (vyřezávání motivů do ovoce a zeleniny). Majitel restaurace, kde pracovala  byl  jejími výtvory doslova nadšen a domluvil Radce setkání s reportéry z místních novin „The Herald“, kde byl zveřejněn o naší studentce článek s fotografiemi.

00680-575295_482909401764295_702765956_n.jpg

Volný překlad článku z novin The HeroldRadka si prořezává cestu ke slávě


Sedmnáctiletá praktikantka Radka Horká předvedla své brilantní carvingové schopnosti při oslavách jmenování Toma Daleyho nejvýznamnějším Jannerem všech dob, tedy slangově nejslavnějším rodákem z britského Plymouthu. Radka, která je na stáži v restauraci Zucca v přístavním městě Sutton Harbour, strávila dvanáct hodin vyřezáváním jména slavného sportovce a loga Heradlu do dvou melounů. „Radka je z České republiky a carving je součástí jejího odborného výcviku,“ uvedl Edmond Davari, šéf restaurace Zucca. „Ty detaily jsou fenomenální. Jsme na ni moc hrdí, rozhodně má před sebou skvělou budoucnost.“ Olympionik Tom Daley získal titul s drtivou převahou při včerejších volbách. Sám se k ocenění vyjádřil takto: „Někoho takový titul může uvést do rozpaků, ale mne ne. Já jsem na to pyšný, miluju ho!“

 

Celkově hodnotíme výjezd našich studentů na pracovní stáž velmi pozitivně, studenti se vrátili plni nadšení a plánů a navíc získali neocenitelné zkušenosti s pracovním prostředím v anglicky mluvící zemi.

00680-269224_482908161764419_995713737_n.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 3 hodinami
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu