Dnes je 20. květen 2025, svátek má Zbyšek
Úvod Aktuality Zdravá hravá snídaně pro malé i velké Vytvořit článek
Zdravá hravá snídaně pro malé i velké
Redakce GastroIN - 17. 10. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

28. 10. 2019 - ČESKÁ REPUBLIKA - Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci.

První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

Je jedno, zda dáte po ránu přednost jogurtu, cereáliím, ovoci, chlebu se šunkou nebo vajíčku. Důležité je do sebe dostat pokrm ideálně do hodiny či hodiny a půl od probuzení. Tělo, které celou noc pracovalo volá po živinách a energii a my bychom jej měli poslouchat. Říká se, že snídaně je nejdůležitější pokrm dne, tvořit by měla až 25 % celkového energetického denního příjmu. Důležité je to především u dětí, které jsou ve vývinu a které čeká náročný školní den. Snídaně podpoří fyzickou i psychickou kondici dítěte i dospělého, dodá potřebnou energii, podpoří soustředěnost, eliminuje nervozitu a podráždění.

Že vaše dítko nechce snídat? Zkuste mu připravit originální snídani, nebo ještě lépe, zapojte ho do příprav víkendové snídaně pro celou rodinu. Nebojte se experimentovat se zeleninou a vyzkoušejte třeba zdravou hráškovou pomazánku. Je rychlá, její příprava je snadná, chutná skvěle na celozrnném pečivu a vykouzlí úsměv na tvářích vašich ratolestí. Tak hurá na to.

Hrášková pomazánka

Ingredience:

1 balení Bonduelle Vapeur hrášku

260 g pomazánkového másla

Celozrnné pečivo

Sůl

Pepř

Na ozdobení

Vajíčko uvařené natvrdo

Žlutá paprika

Bonduelle Gold kukuřice

Postup

Hrášek vysypeme z konzervy a spolu s pomazánkovým máslem jej rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Dle chuti dochutíme solí a pepřem. Namažeme na celozrnné pečivo a dozdobíme vajíčkem a zeleninou.

 

Zdroj: PR.Konektor



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...
Redakce GastroIN - 15. 05. 2025
Nefiltrovaný ležák Broumy zvítězil v kategorii kellerbier na světovém World Beer Cupu – soutěži, která je považována za olympiádu...