Dnes je 5. listopad 2025, svátek má Miriam
Reklama   •   Koupit reklamu
VOMA je "Klasa"
Redakce GastroIN - 12. 12. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

12. 12. 2011 - PRAHA, UHERSKÝ BROD - Další prestižní ocenění v podobě značky kvality Klasa převzal na pražském Žofíně jednatel brodské společnosti VOMA Miroslav Mahdalík.

Certifikát převzal z rukou představitelů ministerstva zemědělství a Státního zemědělského intervenčního fondu.
„Během slavnostního večera získalo ocenění kvality Klasa celkem 38 výrobků od 11 výrobců, z toho dvě nové společnosti. Voma uspěla také proto, že výrobky této společnosti vycházejí z regionální tradice, mají regionální názvy. Ocenění si však zasloužila především za způsob produkce, který se zaměřuje na ekologické procesy výroby a úplné odbourání chemie. Žádný z výrobků neobsahuje náhražky masa, jako je sója, mouka nebo strojně oddělené maso,“ sdělila Dagmar Drábiková ze Státního zemědělského a intervenčního fondu.
Certifikát kvality Klasa se uděluje od roku 2003 a doposud jej získalo jen 1 354 českých a moravských výrobků, které splňují přísná kritéria kvality. Voma má takových výrobků hned 13. „Grand šunka je prémiový výrobek společnosti, o který je u zákazníků velký zájem. Je to ocenění kolektivu všech pracovníků společnosti VOMA v Uherském Brodě,“ uvedl Miroslav Mahdalík.

Autor: Lukáš Fabián, týdeník DOBRÝ DNE S KURÝREM
Foto: archiv

Na fotografii je Miroslav Mahdalík (vpravo) převzal certifikát kvality KLASA od ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu Oldřicha Černocha (vlevo) a náměstka ministra zemědělství Tomáše Šimčíka.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 15 hodinami
Největší gastro událost v Česku, Makro Czech Gastro Fest 2026, právě spouští prodej vstupenek. Festival, který již několik let úsp...
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Na předávání státních vyznamenání prezidentem Petrem Pavlem v úterý 28. října nechyběla vína z Moravy a z Čech. Ve Španělském sále...
Redakce GastroIN - 03. 11. 2025
Kdo by nemiloval dýně, s nimiž se v posledních letech – zejména na podzim – doslova roztrhl pytel. Nabízejí nekonečné možnosti v k...
Reklama   •   Koupit reklamu